Ana Blandiana: „Prin tot ce a făcut de ani de zile, Nicușor Dan a trecut examenul pentru București. Mai trebuie să-l trecem și noi, alegătorii”

Ana Blandiana: „Prin tot ce a făcut de ani de zile, Nicușor Dan a trecut examenul pentru București. Mai trebuie să-l trecem și noi, alegătorii”
Foto: Facebook/ Ana Blandiana

Poeta Ana Blandiana a publicat, joi, un mesaj de susținere pentru Nicușor Dan, candidatul PNL-USR/PLUS la Primăria Capitalei. Aceasta a scris că, de cele mai multe ori, alegerile reprezintă un test pentru politicieni. Numai că de data aceasta examenul trebuie să-l dea bucureștenii, deoarece Dan a trecut deja testul, prin toată munca sa din ultimii 20 de ani și prin ideile cu care a venit pentru București. Alegerile locale vor avea loc pe 27 septembrie. Principalii doi candidați la Primăria Generală sunt Gabriela Firea, actualul Primar General, care luptă pentru un nou mandat cu susținerea PSD, și Nicușor Dan, candidat independent susținut de USR-PLUS și PNL.

Ana Blandiana, mesaj de susținere pentru Nicușor Dan

Scriitoarea Ana Blandiana a susținut că alegerile din patru în patru ani reprezintă un examen pe care politicienii trebuie să-l treacă. Sunt, însă, situații în care scrutinul este în primul rând un test pentru alegători.

Poeta a scris apoi că bucureștenii vot pica acest test dacă, pe 27 septembrie, nu-l vor vota pe omul care de 20 de ani salvează clădirile de patrimoniu ale Capitalei, apărându-le de mafiile imobilire, omul care a venit cu soluții de europenizare a orașului. Adică Nicușor Dan.

„Alegerile de duminică, 27 septembrie 2020, vor fi un asemenea moment. Dacă locuitorii Bucureștiului nu vor merge să voteze un om care și-a dat aproape două decenii din viață pentru a salva clădirile de patrimoniu ale unui oraș care are atâta nevoie de salvare, apărându-le în justiție împotriva mafiilor imobiliare, politicienilor corupți și instituțiilor indiferente; dacă tinerii Bucureștilor nu vor renunța la excursia din weekend pentru a vota un om care a gândit și a prezentat soluțiile inteligente și raționale de europenizare a unui oraș care le așteaptă de 30 de ani, atunci ei vor fi cei care vor cădea la examenul alegerilor”, a scris Ana Blandiana, într-o postare pe Facebook.

Blandiana a notat apoi că Nicușor Dan a trecut deja testul, iar acum e rândul cetățenilor: „Prin tot ce a făcut de ani de zile Nicușor Dan a trecut examenul pentru București, mai trebuie să-l trecem și noi, alegătorii”.

Obiectivele lui Nicușor Dan pentru București

La depunerea candidaturii, Dan a prezentat pe scurt planurile sale pentru București. A spus că își dorește, în primul rând, să deschidă administrația către cetățeni: „Administrația să fie una de bun simț, o administrație care lucrează pentru ei și nu vor ca administrația să fie una care minte și care-și bate joc de banii pe care ei i-au muncit”.

„Putem rezolva problema traficului și am prezentat deja soluțiile: metroul de suprafață, reabilitarea liniilor de tramvai, semaforizarea inteligență, rețeaua de mari parcări la intrarea în oraș. Putem rezolva problema poluării, trebuie să facem noi spații verzi, nu ca actuala administrație”, a mai afirmat candidatul PNL-USR/PLUS la Primăria Generală.

Rezultatul final al investițiilor va fi transformarea Capitalei României într-un centrul cultural și economic al sud-estului Europei: „Putem rezolva problema termoficării. Putem lua bani europeni pentru termoficare, pentru soluții inteligente de transport, pentru înverzirea spațiilor, pentru infrastructura școlară, putem face din București un oraș prietenos cu copiii, un centrul regional în tehnologie și centrul cultural și economic al sud-estului Europei și orașul de care noi să fim mândri și din care copii noștri să nu vrea să plece”.