Ana Guțu, fostă parlamentară la Chișinău: Rusia a decis să utilizeze arma energetică pentru a supune Republica Moldova. Suntem în întuneric. Internetul și posturile de radio nu merg (VIDEO)

Ana Guțu, fostă parlamentară la Chișinău: Rusia a decis să utilizeze arma energetică pentru a supune Republica Moldova. Suntem în întuneric. Internetul și posturile de radio nu merg (VIDEO)
Foto simbol: Pixabay

Rusia a decis să utilizeze arma energetică pentru a supune Republica Moldova, a declarat Ana Guțu, fostă deputată în parlamentul de la Chișinău, miercuri, la Știrile B1 TV, în contextul întreruperilor masive de curent din stânga Prutului.

Ana Guțu, pe B1 TV: „Suntem în întuneric pe mare parte a teritoriului Republicii Moldova”

„În urma atacului masiv cu rachete al Rusiei asupra Ucrainei, a fost afectată infrastructura care furnizează energie electrică pentru Republica Moldova și s-a deconectat automat această infrastructură. Acum nu avem lumină. Nici Chișinăul nu are lumină. Suntem în întuneric pe mare parte a teritoriului Republicii Moldova. Moldelectrica încearcă să remedieze situația. A rămas fără lumină și toată regiunea Odesa, parțial Kievul, capitala Ucrainei. De fapt, trebuia să ne așteptăm la aceasta”, a declarat Ana Guțu.

Suntem în situație de război, chiar dacă deocamdată nu suntem bombardați cu rachete rusești, Rusia a decis să utilizeze arma energetică pentru a supune Republica Moldova, fiindcă mereu și-a dorit să își păstreze influența pe acest teritoriu”, a continuat fosta parlamentară.

Întrebată ce spun cei de la Moldelectica în legătură cu soluționarea problemei, ea a adăugat: „Se lucrează. Ministrul infrastructurii a anunțat pe pagina sa de Facebook că se lucrează în acest sens, pentru a rezolva această pană de alimentare cu energie electrică, sper să ne țină la curent. Deocamdată, nici internetul nu prea merge, chiar nu merge deloc, posturile de radio nu merg, e dificil să spunem exact când și ce va fi. Deocamdată suntem în întuneric”.

„Din câte știu, marea majoritate a localităților au rămas fără lumină (…). La 14:30 s-a întâmplat chestia asta și mai durează probabil până se va remedia. Sperăm să se remedieze”, a mai spus Ana Guțu.

Urmăriți B1TV.ro și pe