Angela Merkel face apel la germani să stea acasă de Paşte, pentru a limita răspândirea coronavirusului

Angela Merkel face apel la germani să stea acasă de Paşte, pentru a limita răspândirea coronavirusului
Foto: Hepta - DPA Images / Michael Kappeler

Cancelarul Angela Merkel i-a îndemnat, joi, pe germani să stea acasă de Paște și să se vadă cu cât mai puțini oameni posibil pentru a limita răspândirea coronavirusului, în contextul în care și această țară se confruntă cu al treilea val al pandemiei. Tot joi, autoritățile din Berlin au înăsprit restricțiile în speranța ca va scădea numărul de infectări.

Angela Merkel, îndemn de Paște pentru germani în contextul valului 3 al pandemiei de coronavirus

„Ar trebui să fie un Paşte liniştit, alături de cei apropiaţi vouă, cu puţine contacte. Vă îndemn să renunţaţi la călătoriile care nu sunt esenţiale”, a transmis cancelarul Angela Merkel printr-un mesaj video, potrivit Reuters.

Aceasta a insistat că astfel toți cetățenii îi pot ajuta pe medici și pe asistente și pot contribui la lupta contra SARS-CoV-2.

Totodată, oficialul a atras atenția că acum nu doar vârstnicii sunt vulnerabili, căci s-au înmulțit cazurile de tineri care ajung în spitale cu COVID-19.

Pe de altă parte, Amgela Merkel și-a manifestat speranța că după Paște vor fi vaccinați tot mai mulți oameni, dat fiind că medicii de familie vor fi și ei implicați în acest efort.

Săptămâna trecută, Merkel a fost acuzată că a scăpat pandemia de sub control după ce a renunţat la un plan privind prelungirea vacanţei de Paşte convenit cu guvernatorii celor 16 landuri germane. În replică, ea i-a acuzat pe guvernatori că nu au respectat acordurile anterioare de a reimpune restricţii dacă crește iar rata de infectare.

Restricții anti-COVID înăsprite în Berlin

Joi, autoritățile din Berlin au înăsprit restricţiile, pe fondul celui de-al treilea val al pandemiei.

Astfel, oamenii au voie să iasă doar singuri sau câte doi între orele 21.00 şi 05.00.

În timpul zilei, adunările în exterior şi în interior sunt limitate, la fel ca până acum, la maximum cinci persoane din două gospodării. Copiii nu sunt vizaţi de restricţii.

Începând de marți, numai membri ai unei singure gospodării şi o persoană din exterior vor avea permisiunea de a se întâlni în interior. Vizitele nu vor fi permise în intervalul 21.00 – 05.00.