Angela Merkel: Grecia face parte din zona euro și vreau să rămână așa

Angela Merkel: Grecia face parte din zona euro și vreau să rămână așa
Cancelarul german Angela Merkel și-a afirmat dorința ca Grecia să rămână în zona euro, subliniind că în opinia sa țara a făcut eforturi pentru rezolvare problemelor financiare, scrie France24. "Încă de...

Cancelarul german Angela Merkel și-a afirmat dorința ca Grecia să rămână în zona euro, subliniind că în opinia sa țara a făcut eforturi pentru rezolvare problemelor financiare, scrie France24.

„Încă de la începutul crizei, am spus întotdeauna în mod clar că Grecia face parte din zona euro şi vreau să rămână”, a spus Merkel, care a lansat totodată și o invitație pentru prim-ministrul grec, Antonis Samaras, la Berlin.

Samaras s-a eclarat convins că raportul Troikăi creditorilor, din care fac parte Uniunea Europeană (UE), Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi Banca Mondială (BM), aşteptat în septembrie, „va semnala că Guvernul (grec) va înregistra rezultate foarte repede”.

„Nu vom cere bani în plus, ci o perioadă de respiro”, a adăugat el, angajându-se să ducă la bună sfârşit reformele reclamate.

Tags: