Aniversare însângerată! 11 morţi chiar de Ziua Rusiei, după un accident cumplit pe Volga (FOTO)

Aniversare însângerată! 11 morţi chiar de Ziua Rusiei, după un accident cumplit pe Volga (FOTO)

Unsprezece persoane au murit în noaptea de luni spre marți pe fluviul Volga, în sudul Rusiei, după ce un catamaran a lovit o barjă, potrivit serviciilor de securitate, citate de Hotnews.

Accidentul a avut loc luni, în jurul orei locale 22:00 (19,00 GMT) în regiunea Volgograd, potrivit unui comunicat al ministerului local pentru Situații de urgență, care a condus operațiunile de salvare toată noaptea.
„Operațiunile de salvare s-au terminat. Ultimele cadavre au fost scoase din apă. Numărul morților se ridică la 11 persoane”, au anunţat autorităţile marți, chiar pe 12 iunie, Ziua Naţională a Rusiei.

Cel puțin 16 persoane se aflau la bordul catamaranului, potrivit unui comunicat al Comitetului rus de anchetă, care încearcă acum să stabilească circumstanțele accidentului.
Ambarcaţiunea nu avea nici autorizație de utilizare, nici lumini de semnalizare. Interesant este că nava era condusă de un fost deputat municipal din Volgograd, care a mai fost condamnat în trecut pentru diverse infracțiuni, în principal pentru „huliganism”.

Ultima oră
23:58 - Guvernul se va reuni luni pentru a remedia situația școlilor private. Dan Vîlceanu: Se mai întâmplă asemenea lucruri. E fost o eroare, pur și simplu
23:43 - Gabriela Firea: PNL a pierdut alegerile, dar pune condiții. Noi nu suntem umbrela lor / Nu e adevărat că eu, Grindeanu și Tudose împingem PSD la guvernare (VIDEO)
23:21 - Anca Dragu: Întâlnirea de luni Ciucă – Cioloș nu e una de negociere. PNL şi PSD împing spre un cabinet minoritar. USR nu susține un astfel de guvern
22:52 - Loteria de Vaccinare, a patra extragere săptămânală. Care e numărul câștigător al marelui premiu de 100.000 de lei
22:35 - CSM: Noile restricţii anti-COVID nu se aplică instanţelor şi parchetelor
22:24 - Florin Roman (PNL): Am refuzat o eventuală intrare în Guvern acum a PSD / Sper ca la USR să nu găsim oameni care ne înjură toată ziua pe noi și pe președintele Iohannis sau care ne acuză că ne-am luat cu X sau cu Y (VIDEO)
21:54 - Accesul în sediile ANAF se va face doar cu certificat verde COVID, începând de luni
21:40 - Cristian Diaconescu (PMP), despre criza politică: Partidele stau cu ochii pe sondaje și sunt mai specialiste în ce trebuie să facă ceilalți (VIDEO)
21:17 - Protest în Capitală. Oamenii manifestează împotriva restricțiilor și vaccinării (VIDEO)
20:56 - Valeriu Gheorghiţă: Rata de acoperire vaccinală e de 40% la populaţia adultă. Până la sfârşitul anului, sperăm să atingem pragul de imunizare colectivă prin vaccinare