Ankara cere Uniunii Europene să stea departe de sistemul judiciar turc. Turcia riscă să primească o sancțiune din partea CE, deoarece l-a arestat pe Osman Kavala

Ankara cere Uniunii Europene să stea departe de sistemul judiciar turc. Turcia riscă să primească o sancțiune din partea CE, deoarece l-a arestat pe Osman Kavala

Joi seară, Turcia a cerut în mod direct Consiliului Europei să se abțină de la orice decizie împotriva sa, potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe, în timp ce Turcia este amenințată de către UE că va primi o sancțiune pentru arestarea omului de afaceri Osman Kavala, conform AFP, citat de către Agerpres.

Kavala, arestat de către Erdogan

Comitetul ministerial al CE, reunit la Strasbourg, urmează să se pronunțe vineri asupra unei posibile decizii privind arestarea filantropului Osman Kavala, eliberarea acestuia fiind refuzată de către autoritățile din Turcia.

Osman Kavala este o personalitate importantă a societății civile, acesta fiind arestat de către președintele Recep Tayyip Erdogan, deoarece a dorit să destabilizeze Turcia. În urma acestor acuzații, Osman Kavala riscă închisoarea pe viață.

Un nou protest în Turcia împotriva lui Erdogan

Lira Turciei a scăzut cu 15% pe 23 noiembrie, în a doua cea mai proastă zi din istorie, după ce președintele Recep Tayyip Erdogan a apărat recentele reduceri drastice ale ratelor dobânzilor și a promis că va câștiga „războiul său economic de independență”, în ciuda criticilor ample și a cererilor de a inversa cursul.

Lira s-a prăbușit până la 13,45 față de dolar, atingând valori record pentru a 11-a sesiune consecutivă, înainte de a reduce unele pierderi. A scăzut cu 45% din valoarea sa în acest an, inclusiv o scădere de aproape 26% de la începutul săptămânii trecute.

Cetățenii au ieșit în stradă împotriva lui Erdogan în Instanbul și Ankara