A apărut ‘URMAŞA’ lui Merkel! Şi-a anunţat candidatura la şefia CDU şi s-a delimitat de politica actualului cancelar (FOTO)

A apărut 'URMAŞA' lui Merkel! Şi-a anunţat candidatura la şefia CDU şi s-a delimitat de politica actualului cancelar (FOTO)

A apărut succesoarea Angelei Merkel! Annegret Kramp-Karrenbauer, prezentată drept protejata actualului cancelar german, şi-a anunţat miercuri, în mod oficial, la Berlin, candidatura la preşedinţia Uniunii Creştin Democrate (CDU).

Supranumită „AKK”, dar şi „Merkel 2” sau „Merkel bis”, Annegret Kramp-Karrenbauer, care este din februarie secretar general al partidului, se numără printre favoriţii la succesiunea conducătoarei germane, care a renunţat la sfârşitul lui octombrie să candideze pentru conducerea CDU, ce se va reuni în congres între 7 şi 8 decembrie, la Hamburg, scrie Agerpres, citând AFP.

Annegret Kramp-Karrenbauer, 56 de ani, originară din landul Saar, a adresat omagii Angelei Merkel, a cărei „eră”, a recunoscut ea, se apropie de sfârşit, atât în cadrul partidului, cât şi la conducerea ţării.
„Astăzi, este clar (…) că Angelei Merkel trebuie să i se mulţumească pentru multe lucruri”, a estimat ea. „Te ridici întotdeauna pe umerii predecesorului tău”, a mai spus Annegret Kramp-Karrenbauer, ai cărei critici îi reproşează lipsa de carismă.

Fără a formula critici directe împotriva Angelei Merkel, ea s-a delimitat de politica celei care, din 2005, stă în fruntea CDU și a guvernului german.
La nivel de partid, Kramp-Karrenbauer intenționează să adopte un alt stil politic, decât cel al lui Merkel. Ea spune că, în trecut, prea multe decizii au fost luate la nivel de guvern, pe care CDU a fost, ulterior, nevoit să le accepte, cu sau fără a opune rezistență. „Trebuie să inversăm procesul”, a punctat ea. Întâi trebuie să aibă loc un consens la nivel de partid, iar abia apoi ar urma ca acesta să se traducă în acțiunea la nivel de guvern, consideră Kramp-Karrenbauer, potrivit hotnews.ro.

„AKK” şi-a fixat drept priorităţi securitatea, prosperitatea economică, relansarea proiectului european, digitalizarea şi problema integrării, într-un context de ascensiune a extremei drepte.

Ultima oră
20:59 - Îmbrânceli la conferința în care Ion Țiriac și-a anunțat oficial demisia de la FRT. Scandal între doi participanți: „Este o agresiune!” (VIDEO)
20:51 - ÎPS Teodosie, replică pentru Dan Barna: „Nu ne implicăm în propaganda pentru vaccinare care este atât de diversă și controversată”
20:42 - Israelul va folosi GPS-ul pentru a verifica dacă cetățenii respectă carantina
20:14 - Andrei Muraru, la Baza Mihail Kogălniceanu: Suplimentarea efectivelor de militari americani în România, ca parte a întăririi prezenței aliate pe flancul estic al NATO, reprezintă o prioritate
20:04 - Florin Cîțu: „Trebuie să îi asigurăm pe români că după această guvernare nu vor mai fi drumuri fără asfalt, localități fără canalizare, fără apă curentă”
20:01 - Ludovic Orban, la Constanța: Suntem poarta de est a Europei și trebuie să valorificăm la maximum acest potențial. Guvernul trebuie să susțină toate investițiile pe care le-am pornit sau care sunt în pregătire (VIDEO)
19:50 - Premierul Florin Cîțu recunoaște că reformele s-au împotmolit dar dă vina pe Parlament: “Ceea ce a ținut de Guvern am făcut”
19:33 - Rareș Bogdan: În politică e altfel decât în business sau în presă. Nu poți de unul singur, chiar de-ai fi Ronaldo, Messi sau Hagi (VIDEO)
19:27 - Biserica ortodoxă din Grecia, mesaj pro-vaccinare: „Nu conține microcipuri. Sunt teorii rupte de realitate”
19:25 - Pandemia a dublat fenomenul singurătății: Unul din patru cetăţeni ai UE se simte izolat