Arad: O şcoală a fost închisă după ce directorul unităţii de învăţământ a fost depistat cu noul COVID-19

Arad: O şcoală a fost închisă după ce directorul unităţii de învăţământ a fost depistat cu noul COVID-19
Foto: Pixabay

O şcoală din judeţul Arad a fost închisă după ce directorul unităţii de învăţământ a fost testat pozitiv cu noul coronavirus.

Luni a avut loc deschiderea şcolilor, iar marţi dimineaţa părinţii copiilor au aflat ca directorul Şcolii Gimnaziale Zădăreni a fost depistat cu COVID-19, potrivit Aradon.ro

Directorul şcolii gimnaziale s-a simţit rău în descursul zilei de sâmbătă, astfel că s-a decis să-şi facă testul pentru coronavirus. În urma testării acesta a ieşit pozitiv, iar luni dimineaţa nu a putut participa la deschiderea anului şcolar, preferând să nu pună în pericol copiii sau colegii.

Însă, acesta a luat parte la pregătirile pentru începerea cursurilor intrând în contact cu angajaţii şcolii. Pentru a preveni orice pericol, autorităţile au trecut unitatea de învăţământ în “scenariul roşu”.

“Astfel, am decis să nu mai deschidem şcoala în această dimineaţă, iar cursurile se vor desfăşura online în următoarea perioadă. Am anunţat Direcţia de Sănătate Publică, care face o cercetare epidemiologică, iar Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă se va întruni pentru a confirma decizia noastră de a trece şcoala în scenariul roşu”, a declarat şeful ISJ Arad.

Tags:
Ultima oră
13:27 - Evoluția epidemiei, tot mai îngrijorătoare: Peste 11.000 de cazuri noi și 208 decese. Una dintre victime, o femeie de 28 de ani, nevaccinată. La ATI sunt internați 1.267 de pacienți cu COVID-19, printre care și 17 minori
13:27 - Chef Adi Hădean, mesaj la finalul sezonului de pe litoralul românesc: „Ăştia-s oamenii pe care nu vreau să-i am oaspeţi şi nici să fiu oaspetele lor”
13:21 - Ariston Genus One, cele mai bune centrale termice pe gaz
13:14 - Camera Deputaților a respins proiectul de lege privind parteneriatul civil
13:13 - Florin Roman: E evident că moțiunea celor de la USR și AUR a fost depusă neregulamentar. Suntem în situația de a avea două moțiuni active la ora actuală în Parlament (VIDEO)
13:12 - Ce a spus Smiley despre sosia Laurei Cosoi de la emisunea Superstar. “Am gusturi bune la femei”
13:06 - Emma Răducanu este aşteptată, alături de Simona Halep, la Cluj-Napoca. Transylvania Open 2021 adună mari nume din topul WTA
13:01 - Marcel Ciolacu: Alegerile anticipate sunt singura varianta. Nu credeam că se poate reseta coaliția (VIDEO)
13:01 - Marcel Ciolacu: Dacă trece moțiunea depusă de USR PLUS și AUR, Florin Cîțu va sesiza din nou CCR și va reveni prim-ministru. Cei care au depus-o trebuie să o retragă (VIDEO)
12:48 - Augustin Zegrean, despre decizia CCR privind moțiunea de cenzură: Este o decizie înțeleaptă ca de obicei. Nu se întâmplă ce au sperat guvernanții că această moțiune va fi scoasă de pe ordinea de zi (VIDEO)