Macron: Franța are dovada că regimul sirian a folosit arme chimice (FOTO)

Macron: Franța are dovada că regimul sirian a folosit arme chimice (FOTO)

Escaladează conflictul din Siria. Franța, SUA și Marea Britanie sunt pregătite să atace țara condusă de regimul Bashar al-Assad.

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat că are dovada că guvernul sirian a folosit arme chimice săptămâna trecută în orașul controlat de rebeli Douma.

„Avem dovada că săptămâna trecută au fost folosite arme chimice, cel puţin clor, şi că ele au fost folosite de regimul Bashar al-Assad”, a declarat şeful statului francez la postul de televiziune TF1, potrivit Digi24.

Donald Trump șochează din nou, la o zi după ce a postat un mesaj dur la adresa Rusiei și a regimului dictatorial din Siria, prin care sugera că armata SUA este pregătită pentru o acțiune militară. Printr-o nouă postare pe twitter, Trump anunță că un eventual atac ar putea avea loc oricând, mai devreme sau mai târziu.

“Nu am spus niciodată când va avea loc un atac asupra Siriei. Ar putea fi foarte curând sau nu atât de repede! În orice caz, Statele Unite, sub administrația mea, au făcut o treabă excelentă în a elibera regiunea de ISIS. Unde este „Mulțumesc America?”, a scris președintele SUA pe Twitter.

Între timp s-a luat decizia ca niciun aviond e pasageri să nu ami survoleze spațiul aerian al Siriei. (Detalii AICI)