Armenia: Ciocniri violente între protestatari și forțele de ordine, zeci de victime (VIDEO)

Armenia: Ciocniri violente între protestatari și forțele de ordine, zeci de victime (VIDEO)
Foto: Twitter

În noaptea de vineri spre sâmbătă au avut loc confruntări violente în capitala Armeniei, Erevan. Manifestanți ai opoziției, care cer demisia președintelui, s-au bătut cu forțele de ordine.

Aproximativ 60 de persoane au fost spitalizate în urma ciocnirilor, iar poliția a făcut nu mai puțin de 165 de reținute, anunță AFP, citat de știripesurse.ro. Dintre persoanele reținute, 26 au fost arestate, iar restul eliberate.

Poliţia a folosit bastoane, bombe fumigene şi grenade paralizante în cursul acestei manifestaţii de sprijin faţă de un grup de indivizi care s-au baricadat de două săptămâni într-un comisariat din capitală şi care au luat ostatici pentru a cere demisia preşedintelui armean Serj Sarkissian.

Armenia: Ciocniri violente între protestatari și forțele de ordine, zeci de victime

#DIRECT_ONE_vlguj5#

Indivizi înarmaţi, susţinători ai unui opozant încarcerat, Jirar Sefilian, au pătruns în comisariat la 17 iulie, ucigând un poliţist şi luând ostatice mai multe persoane. Ei au cerut demisia preşedintelui Serj Sarkissian. De atunci, ei au eliberat toţi poliţiştii luaţi ostatici, dar deţin de miercuri trei membri ai personalului medical care intrase în clădire pentru a-i îngriji pe răniţi.

Arestat în iunie pentru deţinere de arme, opozantul Jirar Sefilian este acuzat că ar fi dorit să ocupe clădiri guvernamentale şi centre de telecomunicaţii în Erevan. Fost militar, preşedintele Serj Sarkissian, prorus, a fost ales în 2008. Contestat de opoziţie, sosirea sa la conducerea ţării a provocat tulburări, soldate cu 10 morţi.

Ultima oră
23:58 - Incendiu la groapa de gunoi a municipiului Arad, în zona CET. A fost emisă avertizare RO-ALERT pentru localitățile de pe direcția de propagare a fumului (FOTO)
23:47 - Un copil de 4 ani a murit, după ce mașina condusă de mama lui s-a răsturnat într-un pârâu din Caraș-Severin. Femeia nu avea permis, iar în mașină se mai aflau alți trei copii ai săi
23:22 - Urși filmați pe străzile localității Borca. IJJ Neamț: De fiecare dată când sunt martorii unor astfel de situații, cetățenii să sune la 112 și să nu încerce să se apropie (VIDEO)
22:59 - O fetiță de 5 ani a murit și o altă fată, de 6 ani, a fost rănită în județul Mureș. Un copac smuls de furtună a cazut peste ele
22:34 - Al treilea weekend de proteste în Franța: Mii de oameni au ieșit pe străzile Parisului pentru a reclama extinderea certificatului verde și obligativitatea vaccinării pentru personalul sanitar. Au existat și ciocniri (VIDEO)
21:55 - Turiști evacuați pe mare în Sicilia și Bodrum, din cauza incendiilor de vegetație. În Turcia, oamenii au fost nevoiți să părăsească mai multe sate și zone de vacanță, iar lupta cu flăcările devastatoare continuă (VIDEO)
21:09 - Bogdan Aurescu, discuție cu omologul israelian despre incidentul din strâmtoarea Hormuz, soldat cu moartea unui român și a unui britanic. MAE: Partea română e în contact inclusiv cu SUA și Marea Britanie
20:43 - Olimpiu Moruțan ar fi ajuns la un acord de principiu cu Galatasaray. Ce spune Gigi Becali despre transfer: „Eu am cerut 10 milioane”
20:25 - PMP: Miniștrii USR nu au dreptul să închidă subiectul CFR. Dorim clarificarea situației de la CFR, care pare a avea conotații penale, și solicităm demiterea celor responsabili de haosul creat pe calea ferată
20:01 - Horoscop 360 de grade cu Alina Bădic, săptămâna 1 – 7 august 2021. Putem începe lucruri de mare anvergură pentru noi și putem elimina tot ceea ce ne deranjează în mod agresiv (VIDEO)