Asociaţia Berarii României are un nou preşedinte

Asociaţia Berarii României are un nou preşedinte

Andrew Highcock, Preşedinte al Ursus Breweries, a fost numit preşedinte al Asociaţiei Berarii României, începând cu această lună. Andrew Highcock a preluat conducerea Asociaţiei de la Hezy Ovadia, preşedintele URBB – Tuborg România, care a ocupat această funcţie în ultimii doi ani.

Sunt onorat de această nouă poziţie în cadrul Asociaţiei Berarii României, o organizaţie care de aproape zece ani reuşeşte cu succes să reprezinte un sector important al economiei locale, fiind vocea comună a industriei atât în dialogul cu autorităţile, cât şi cu iubitorii berii. Mi-am asumat cu bucurie funcţia de preşedinte întrucât prin intermediul Asociaţiei, în calitate de producători de bere, am realizat o construcţie solidă, de care suntem mândri, iar responsabilitatea acestei poziţii trebuie să ne-o asumăm în egală măsură. În acest sens, vreau să îi mulţumesc domnului Ovadia pentru eforturile depuse în timpul mandatului său de a finaliza cu succes proiecte importante pentru Asociaţie, dar şi de a lansa altele noi în direcţia promovării culturii berii în România.”, a declarat dl. Andrew Highcock, preşedinte al Asociaţiei Berarii României.

Odată cu încheierea mandatului meu, predau ştafeta dlui. Highcock pentru funcţia de preşedinte al Asociaţiei, urându-i mult succes în derularea tuturor activităţilor. Probabil nu va fi un mandat uşor dat fiind contexul creat de recenta creştere a accizei la bere, dar am convingerea că împreună vom găsi cele mai bune căi pentru a depăşi acest moment. Mai mult, din poziţia de sector în cadrul căruia evaziunea fiscală este zero -  una dintre mândriile industriei berii -, vom susţine şi mai departe faptul că soluţia sporirii veniturilor bugetare nu o reprezintă în niciun caz creşterea taxelor, ci reducerea evaziunii fiscale la nivelul pieţei băuturilor alcoolice.”, a declarat dl. Hezy Ovadia, preşedinte URBB – Tuborg România.

Anterior venirii în România, Andrew Highcock a ocupat timp de doi ani poziţia de director general al Pivovary Topvar, compania locală parte din grupul SABMiller în Slovacia. Înainte de a face parte din compania SABMiller, Andrew Highcock a deţinut funcţia de  preşedinte pentru Canada şi Director General pe Europa de Sud-Est a Maxxium Worldwide, companie internaţională de băuturi spirtoase cu un protofoliu de mărci care include Absolut Vodka sau Remy Martin. Totodată, în trecut a lucrat şi pentru Diageo în Franţa, Marea Britanie şi Europa Centrală, ocupând diferite poziţii în departamentele de vânzări, marketing şi management general.

Despre Asociaţia Berarii României

Asociaţia Berarii României a fost înfiinţată în anul 2004, având misiunea de a promova şi dezvolta o industrie a berii responsabilă şi puternică în România.

Din dorinţa de a asigura un mediu de afaceri adecvat în sectorul producţiei de bere la nivel naţional, cinci dintre cele mai mari companii care activează pe piaţa din România sunt în prezent membre ale Asociaţiei: BERGENBIER, HEINEKEN România, ROMAQUA GROUP, URSUS BREWERIES şi UNITED ROMANIAN BREWERIES. Împreună, cele cinci companii producătoare furnizează peste 90% din cantitatea de bere consumată în România. Acestora li s-au alăturat, începând din 2011, cei mai importanţi producători la nivel naţional de hamei şi malţ, materiile prime necesare pentru fabricarea berii: ASOCIAŢIA PRODUCĂTORILOR DE HAMEI şi SOUFFLET MALT ROMANIA, iar din 2012 în rândul membrilor se numără şi microberăria CLINICA DE BERE, cu sediul în Timişoara

Din ianuarie 2008, organizaţia este membră a Asociaţiei Berarii Europei, considerată vocea industriei europene a berii în faţa diferitelor instituţii şi organizaţii internaţionale. Fondată în 1958, la Bruxelles, organizaţia are astăzi 27 de membri şi reprezintă interesele a aproximativ 4.000 de producători din industria berii din Europa. Mai mult, Asociaţia Berarii Europei reprezintă şi apără interesele a 2 milioane de oameni care datorează locurile de muncă producţiei şi vânzării berii

In interviul acordat in exclusivitate emisiunii Business B1, Andrew Highcock a vorbit despre proiectele pe care Asociatia Berarii Romaniei le pregateste si despre masura Ministerului de Finante de a mari acciza.

Andrew Highcock, interviul acordat in exclusivitate emisiunii Business B1

Embed: