Asociația Britanică de Dermatologie: Numărul de boli de piele este în creștere, din cauza crizei economice

Asociația Britanică de Dermatologie: Numărul de boli de piele este în creștere, din cauza crizei economice
Criza economică a condus la creşterea numărului de boli de piele. Aceasta este concluzia unui sondaj realizat de Asociaţia Britanică de Dermatologie şi citat de Daily Mail. Efectele stresului cauzat de recesiune...

Criza economică a condus la creşterea numărului de boli de piele. Aceasta este concluzia unui sondaj realizat de Asociaţia Britanică de Dermatologie şi citat de Daily Mail. Efectele stresului cauzat de recesiune şi manifestat în apariţia afecţiunilor dermatologice pot fi fatale, mulţi dintre repondenţi declarând că în această situaţie s-au gândit la suicid.

Nouă din zece dermatologi britanici sunt de părere că recesiunea cu care se confruntă ţările din întreaga lume a determinat creşterea numărului de îmbolnăviri cu boli de piele. O analiză a British Skin Foundation arată că, pe fond de stres, a crescut numărul de cazuri de eczeme, psoriasis şi alte afecţiuni dermatologice.

Patruzeci și unu la sută dintre medicii şi asistentele din Marea Britanie specializaţi în boli de piele susţin că au constatat o creştere a acestor afecţiuni cu cinci la sută – o creştere „uriaşă”, potrivit studiului citat, care a fost realizat în rândul a 105 cadre medicale.

Aproximativ jumătate dintre cei chestionaţi au declarat că motivele legate de stres, care pot favoriza apariţia unor afecţiuni ale pielii, ar trebui tratate cu mai multă atenţie, mulţi precizând că psihoterapia inclusă în Serviciul naţional de sănătate britanic ar trebui să fie mai accesibilă.

Un alt studiu, realizat anterior de British Skin Foundation, a arătat că mulţi dintre cei care suferă de boli de piele au fost abuzaţi verbal în public. De asemenea, unul din şase dintre cei 729 de bărbaţi şi femei care au participat la respectiva analiză, a precizat că afecţiunea dermatologică de care suferea l-a făcut să se automutileze sau chiar să se gândească la sinucidere.

Recesiunea provoacă boli de piele, conform Asociației Britanice de Dermatologie

Embed: " />