Atac armat în Franța: Un preot ortodox a fost împușcat (VIDEO)

Atac armat în Franța: Un preot ortodox a fost împușcat (VIDEO)
Foto: Twitter

Un nou atac armat a avut loc în Franța. Un preot ortodox, în vârstă de 52 de ani, a fost împușcat și rănit în această sâmbătă după-amiază în arondismentul șapte din Lyon.​

Preot ortodox împușcat în Franța

Preotul care slujea la Biserica Ortodoxă Greacă a fost rănit în jurul orei 16, în timp ce închidea lăcașul de cult la care este reprezentant din 2012.

Un bărbat singur s-a apropiat de el înainte de a-l împușca de două ori în abdomen, a aflat BFMTV din surse de poliție. Prognosticul vital al preotului este asigurat, a fost tratat pentru prima dată la fața locului înainte de a fi transportat la spital.

Un perimetru de securitate a fost instalat au format un perimetru de securitate în zonă, unde se află și primarul din Lyon, Grégory Doucet. Autorul atacului a fugit de la fața locului.

Investigațiile au fost încredințate poliției judiciare din Lyon.

Premierul Jean Castex, călătorind la Saint-Etienne du Rouvray, a anunțat că se întoarce imediat la Paris, unde a fost deschisă o unitate de criză la Ministerul de Interne.

Atac armat în Franța: Un preot ortodox a fost împușcat (VIDEO)

Val de atacuri armate în Franța

Amintim că incidentul vine la două zile după ce un bărbat care a strigat „Allahu Akbar!” (Dumnezeu e mare!) a decapitat o femeie și a ucis alte două persoane într-o catedrală din Nisa, și la două săptămâni după ce un profesor dintr-o suburbie a Parisului a fost decapitat de către un bărbat cecen în vârstă de 18 ani.

Miniștrii francezi au avertizat că alte atacuri islamiste ar putea avea loc. Președintele Emmanuel Macron a desfășurat mii de soldați pentru a proteja zone precum lăcașuri de cult și școli.