Stare de alertă în Ucraina: Clădirea unui post de televiziune din Kiev, atacată cu lansatoare de grenade

Stare de alertă în Ucraina: Clădirea unui post de televiziune din Kiev, atacată cu lansatoare de grenade

Grav incident, sâmbătă dimineaţă, în Kiev! Clădirea în care îşi desfăşoară activitatea postul de televiziune ucrainean 112.ua a fost ţinta unui atac cu rachete, informează poliţiaucrainiană.

Din fericire, nu a fost înregistrată nicio victimă în urma atacului care a rămas până în prezent cu atacator necunoscut, arată agenţia EFE, citată de Agerpres.

DEZVĂLUIRI ȘOC DESPRE ANDREEA MARIN. ESTE VORBA DESPRE SINUCIDERE (GALERIE FOTO)

„Incidentul a fost încadrat drept act terorist şi a fost declanşată o operaţiune specială a poliţiei pentru a-l captura pe atacator”, se menţionează într-o notă pe care poliţia a postat-o pe Facebook şi în care se precizează că faţada clădirii a fost afectată.

LACRIMI AMARE ÎN SHOWBIZ! DIN PĂCATE, MIHAI CONSTANTINESCU… MEDICUL MONICA POP TOCMAI A CONFIRMAT ANUNȚUL TRIST (GALERIE FOTO)

Atacul asupra postului de televiziune se produce după ce 112.ua a cerut forţelor de securitate să asigure protecţie angajaţilor săi pe fondul ameninţărilor primite din partea grupărilor radicale care „încearcă să influenţeze politica editorială a postului”.

RĂZVAN SIMION ARUNCĂ BOMBA ANULUI! DETALII ȘOCANTE DESPRE DANI OȚIL

Potrivit altor mijloace de informare în masă, atacul are legătură cu recentul anunţ al postului 112.ua cu privire la apropiata difuzare a unui documentar controversat intitulat ‘Revealing Ukraine’ care include un interviu cu preşedintele rus Vladimir Putin, realizat de regizorul american Oliver Stone.

În această sâmbătă mai mulţi activişti ucraineni urmau să organizeze un miting în faţa sediului postului de televiziune pentru a protesta faţă de difuzarea respectivului documentar.

Tags: