Atac sângeros într-un templu din SUA: Cel puțin șapte morți, printre care și atacatorul

Atac sângeros într-un templu din SUA: Cel puțin șapte morți, printre care și atacatorul
Cel puţin şapte persoane au fost omorâte și alte câteva zeci rănite după ce un atacator izolat a intrat într-un  templu Sikh din localitatea Oak Creek, din statul american Wisconsin şi a deschis focul la...

Cel puţin şapte persoane au fost omorâte și alte câteva zeci rănite după ce un atacator izolat a intrat într-un  templu Sikh din localitatea Oak Creek, din statul american Wisconsin şi a deschis focul la întâmplare. Potrivit martorilor, autorul este un bărbat alb care era înarmat cu un pistol. Atacatorul s-a aflat printre victime.

Incidentul s-a produs la 10 dimineaţa, ora locală, atunci când membrii comunităţii indiene Sikh participau la ceremonia religioasă tradiţională. În biserică s-au derulat clipe de groază, iar atentatorul a reuşit atunci să fugă.

„Câţiva oameni au pătruns înăuntru, nu ştiu exact câţi erau, dar nu i-am putut identifica. Au intrat în templu şi au început să tragă la întâmplare în timpul slujbei”  a spus un martor.

O echipă de intervenţie a poliţiei s-a deplasat de urgenţă la faţa locului şi a încercuit zona. Ambulanţele au transportat persoanele rănite la spitalul din localitate. Printre ei şi preotul cultului Sikh. Motivul atacului nu este cunoscut şi nimeni nu l-a revendicat până acum.

Incidentul  nu face altceva decât să ridice și mai multe semne de întebare privind siguranța personală și atacurile teroriste din SUA, mai ales după recentul incident din Denver. Douăsprezece persoane au murit și alte 58 au fost rănite în urmă cu o săptămână, într-un cinematograf din localitatea Aurora, Colorado, după ce un bărbat a deschis focul asupra publicului aflat la premiera fimului ”Batman – The Dark Knight Rises.”

Atac într-un templu Sikh

Embed: " />