Atentat în Afganistan: Cel puțin 80 de oameni au murit și 231 au fost răniți

Atentat în Afganistan: Cel puțin 80 de oameni au murit și 231 au fost răniți
foto: fresh24.ro

UPDATE: Ministerul de Interne din Afganistan a transmis că doi atacatori și-au detonat centurile explozive, în timp ce un al treilea a fost ucis de forțele de securitate. Bilanțul a ajuns la 80 de morți și 231 de răniți, informează Agerpres. Atacul a fost revendicat de gruparea teroristă Stat Islamic.

UPDATE: Bilanțul a ajuns la 61 de morți și 207 răniți.

Cel puțin 20 de persoane au fost ucise și 160 au fost rănite într-un atentat care a vizat o manifestație pașnică la Kabul, informează AFP, care îl citează pe Mohammad Ismail Kawoosi, purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății.

Câteva mii de manifestanți aparținând comunității hazara din Afganistanul majoritar sunit au defilat în liniște sâmbătă dimineață, protestând împotriva unui proiect care presupune construcția unei linii de înaltă tensiune care le-ar traversa teritoriul, în provincia Bamiyan. La un moment dat, o persoană aflată în mijlocul mulțimii s-a detonat.

Liderii comunității susțin că traseul în cauză demonstrează încă o dată că sunt discriminați, provincia în care trăiesc ei fiind cea mai puțin dezvoltată din Afganistan.

"Cel puțin 20 de persoane au fost ucise și 160 rănite, dar este vorba despre un prim bilanț al spitalelor noastre, iar acesta ar putea crește”, a declarat Kawoosi.