Aurel Cazacu: Armata Română va avea în dotare trei arme care au ajuns celebre în războiul din Ucraina.Toate au băgat panica în fosta Armată Roșie

Aurel Cazacu: Armata Română va avea în dotare trei arme care au ajuns celebre în războiul din Ucraina.Toate au băgat panica în fosta Armată Roșie
Războiul din Ucraina a dublat numărul demisiilor din Armată. Tinerii încep să fugă de școlile militare, banii mai mulți din sectorul privat, posibili "vinovați"

Armata Română va avea în dotare trei arme care au ajuns celebre în războiul din Ucraina, a remarcat analistul militar Aurel Cazacu, pentru Adevărul, în contextul anunțului făcut de Ministerul Apărării privind demersurile pentru achiziționarea dronelor Bayraktar TB2.

Aurel Cazacu: Toate au băgat panica în fosta Armată Roșie

„În sfârșit, lucrurile se mișcă mai repede când vorbim de sistemele de armament de ultimă oră. Și cel mai bine este că, la fel ca în cazul rachetelor antiaeriene portabile, cumpărăm aceste drone Bayraktar TB2 care și-au dovedit eficacitatea în luptă într-un război real. Repet, acest lucru este foarte important. Probabil vom beneficia și de un transfer de tehnologie pentru a putea face mentenanța în România, iar în timp poate vom produce și unele componente. În fine, una peste alta, putem observa că avem patru arme care au ajuns celebre în războiul din Ucraina, iar trei dintre ele sunt sau vor fi în dotarea Armatei Române”, a spus analistul militar.

Vorbim de sistemele de rachete HIMARS M142 care sunt deja la militarii români de ceva vreme, dar și de rachete antiaeriene cu bătaie apropiată care acum sunt în proces de achiziție, iar mai nou de dronele Bayraktar TB2. Toate acestea au băgat panica în fosta Armată Roșie. Mai trebuie să contractăm și «distrugătoarele» de tancuri Javeline și atunci vom avea complet tot «meniul» care le stă acum în gât rușilor care au invadat Ucraina. Și probabil se lucrează deja și pentru această achiziție”, a continuat el.

MApN a anunțat joi că, la începutul lunii august, a solicitat aprobarea prealabilă a Parlamentului pentru inițierea procedurii de atribuire a contractelor aferente achiziției a trei sisteme Bayraktar TB2, a câte șase aeronave.

„Sistemele UAS ce urmează a fi achiziționate vor fi destinate Forțelor Terestre Române. Fiecare sistem include câte șase platforme aeriene cu capacități de lovire a țintelor (un total de 18 drone). Programul presupune și achiziția unui pachet de suport logistic inițial și a echipamentelor necesare de instruire și antrenament”, se arată în comunicatul MApN.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:08 - Germania, Danemarca și Olanda vor trimite Ucrainei peste 100 de tancuri Leopard 1. Tancurile Leopard 2, gata de utilizare la finalul lunii martie
23:02 - George Burcea, copleșit de dor. Actorul s-a întors din America într-un suflet: „Am vrut foarte tare să văd copiii”
22:51 - Este alertă de tsunami în Italia, după cutremurele devastatoare din Turcia / În regiunile sudice traficul feroviar a fost oprit
22:39 - Tanczos Barna: Nu a existat nicio discuție concretă despre scoaterea UDMR din coaliția de guvernare. Sunt convins că ne vom păstra formula de 3+1 și după rocada din mai
22:29 - Primarul unei comune din Bacău s-a ocupat singur de deszăpezirea drumurilor
22:14 - O femeie trăia cu 800 de șobolani în apartament / Autoritățile au intervenit, după ce vecinii au reclamat mirosul insuportabil
22:11 - Florin Cîțu: Nu știe nimeni care este impactul bugetar al proiectului de lege aprobat de Guvern pentru pensiile de serviciu. Pierdem zeci de miliarde de euro dacă nu facem acest jalon din PNRR (VIDEO)
22:10 - Mesajul Regelui Charles pentru Turcia: „Gândurile şi rugăciunile noastre speciale se îndreaptă către toţi cei care au fost afectaţi de acest dezastru”
21:50 - Ahmet Eyüp Türkaslan, portarul antrenat de Marius Șumudică sezonul trecut, a fost găsit mort sub dărâmăturile din Turcia: „Oh, dragul meu frate!”
21:38 - George Simion, despre o candidatură la alegerile prezidențiale din 2024: „Mai demult excludeam, acum nu exclud în totalitate”