Austria deschide pârtiile de schi doar pentru persoanele vaccinate, testate negativ pentru COVID-19 sau care au trecut deja prin boală

Austria deschide pârtiile de schi doar pentru persoanele vaccinate, testate negativ pentru COVID-19 sau care au trecut deja prin boală
Accesul pe partiile de schi din Austria, doar cu dodvada trecerii prin boala, test negativ sau vaccin anti-COVID / Pârtie de schi la Tirol, Austria / Foto: Hepta.ro

Autoritățile din Austria au anunțat deja că pârtiile de schi vor fi deschise doar pentru persoanele vaccinate anti-COVID, pentru cei care s-au testat și au primit un rezultat negativ sau pentru cei care au trecut deja prin boală.

Astfel, operatorii de instalații pe cablu nu vor permite accesul decât persoanelor vaccinate, celor care au trecut prin boală sau cei care sunt testați negativ pentru COVID-19. Anunțul a fost făcut în cursul zilei de luni, de către Guvernul de Viena.

Doar persoanele vaccinate, care au trecut prin boală sau testate negativ pentru COVID-19 vor avea acces pe pârtie

Autoritățile nu vor introduce măsuri speciale de distanțare, la utilizarea instalațiilor de transport de cablul, însă vor fi obligați să poarte mască de protecție pe întreaga durată a cursei.

„Sunt convins că în aceste condiții va fi posibil un sezon de iarnă fără grijă şi în siguranța în țara noastră”, a transmis ministrul Turismului de la Viena, Elisabeth Koestinger.

Totuși, dacă numărul persoanelor infectate cu COVID-19 va crește în Austria în secțiile de ATI, atunci măsurile sanitare ar putea fi înăsprite.

Peste 200 de pacienți, internați în secțiile ATI din Austria

În prezent, în secțiile de ATI din Austria sunt internate aproximativ 200 de persoane, notează Agerpres. În cazul în care acest număr va ajunge la 300, persoanelor care nu s-au imunizat prin vaccinare nu vor mai avea acces la facilitățile apres-ski.

În momentul în numărul persoanelor din ATI, infectate cu COVID-19, va ajunge la 400, atunci cetățenii nevaccinați vor fi obligați să prezinte un test negativ pentru COVID-19 sau dovada trecerii prin boală.

Situația locurilor libere la ATI în România

În ceea ce privește situația persoanelor internate în ATI, în România, este critică. Bucureștiul a rămas iar fără paturi libere de terapie-intensivă, destinate bolnavilor de COVID-19. În țară au mai rămas libere foarte puține locuri, astfel:

  • Arad – 1
  • Brașov -5
  • Constanța – 1
  • Iași – 3
  • Sibiu – 3
  • Tulcea – 5
  • Vaslui – 1

La nivel național sunt libere 19 paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, iar în București nu mai sunt paturi libere la acest moment.

La ora 13:00, Grupul de Comunicare Strategică anunța 4.478 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19). În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 6.727. Dintre acestea, 762 sunt internate la ATI.

Ultima oră
23:58 - Guvernul se va reuni luni pentru a remedia situația școlilor private. Dan Vîlceanu: Se mai întâmplă asemenea lucruri. E fost o eroare, pur și simplu
23:43 - Gabriela Firea: PNL a pierdut alegerile, dar pune condiții. Noi nu suntem umbrela lor / Nu e adevărat că eu, Grindeanu și Tudose împingem PSD la guvernare (VIDEO)
23:21 - Anca Dragu: Întâlnirea de luni Ciucă – Cioloș nu e una de negociere. PNL şi PSD împing spre un cabinet minoritar. USR nu susține un astfel de guvern
22:52 - Loteria de Vaccinare, a patra extragere săptămânală. Care e numărul câștigător al marelui premiu de 100.000 de lei
22:35 - CSM: Noile restricţii anti-COVID nu se aplică instanţelor şi parchetelor
22:24 - Florin Roman (PNL): Am refuzat o eventuală intrare în Guvern acum a PSD / Sper ca la USR să nu găsim oameni care ne înjură toată ziua pe noi și pe președintele Iohannis sau care ne acuză că ne-am luat cu X sau cu Y (VIDEO)
21:54 - Accesul în sediile ANAF se va face doar cu certificat verde COVID, începând de luni
21:40 - Cristian Diaconescu (PMP), despre criza politică: Partidele stau cu ochii pe sondaje și sunt mai specialiste în ce trebuie să facă ceilalți (VIDEO)
21:17 - Protest în Capitală. Oamenii manifestează împotriva restricțiilor și vaccinării (VIDEO)
20:56 - Valeriu Gheorghiţă: Rata de acoperire vaccinală e de 40% la populaţia adultă. Până la sfârşitul anului, sperăm să atingem pragul de imunizare colectivă prin vaccinare