Austria și Ungaria au decis să nu ajute militar Ucraina „pentru a preveni escaladarea conflictului”

Austria și Ungaria au decis să nu ajute militar Ucraina „pentru a preveni escaladarea conflictului”
Foto: Hepta - Abaca Press / AA/ABACA

Miniștrii Apărării din Austria și Ungaria au anunțat, după o întrunire la Budapesta, că statele lor sunt decise să nu ajute militar Ucraina, țară atacată de Rusia, „pentru a preveni escaladarea conflictului”. Atât Ungaria, cât și Austria au lideri foarte apropiați de Moscova.

Austria și Ungaria nu vor să ajute militar o țară invadată

Cei doi miniștri au spus că pozițiile țărilor lor sunt „clare”, în sensul de a nu ajuta militar Ucraina „pentru a preveni escaladarea conflictului”, informează Kyiv Independent.

Oficialul maghiar a mai precizat că Ungaria doar va oferi ajutor umanitar refugiaților ucraineni.

Amintim că, la finele anului trecut, Ungaria, cea mai coruptă țară din UE, a blocat prin veto un ajutor macrofinanciar pentru Ucraina de 18 miliarde de euro, propus de Comisia Europeană.

„Vom căuta o soluţie susţinută de cele 26 de state membre (fără Ungaria)”, a transmis, la vremea respectivă, Zbynek Stanjura, ministrul de Finanțe din Cehia, țară care deținea atunci președinția UE.

„Rusia nu trebuie să fie umilită”

Și, recent, ministul austriac de Externe a declarat că Austria nu vrea ca „Rusia să fie umilită” în conflictul din Ucraina.

„Este important că păstrăm proporțiile, să păstrăm măsura. Să nu exagerăm. Să nu interzicem vizele pentru 144 de milioane de ruși. Trebuie să recunoaștem că Rusia nu se mută și că istoria nu se schimbă. Rusia va rămâne parte a istoriei și culturii europene”, a declarat Alexander Schallenberg, ministrul austriac de Externe.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:57 - Studiu îngrijorător: Milioane de francezi renunță la igienă sub pretextul problemelor economice
23:51 - O femeie a ajuns să dezvolte psihoză și să sufere de insomnie după ce a mâncat resturi de sushi: „Simțea ca și cum un pește se agita în burta ei”
23:50 - ACEA: Normele Euro 7 vor majora prețurile autoturismelor noi în medie cu 2.000 de euro
23:50 - Reacții de la Sepsi, după decizia UEFA privind „Ungaria Mare”: „N-o să existe acest simbol pe stadionul nostru” / „Nu suntem subvenționați de Guvernul Ungariei și nu avem nicio obligație față de el”
23:28 - Facebook a susținut, prin reclame plătite de ruși, destabilizarea Republicii Moldova. Acuzații grave
23:24 - Kelemen Hunor (UDMR): Dacă aș fi eu cel care decide singur, eu aș face anticipate în 2023. În 2024, un an electoral, administrația centrală va aștepta să vadă ce se întâmplă
23:16 - Un bărbat a fost dus la Psihiatrie pentru că se ruga prea tare pe o stradă din Vaslui / Speriați, vecinii au sunat la 112
23:10 - Incendiu produs la bordul unei nave aflate în Portul Constanța / Focul a izbucnit în zona spațiilor de locuit
23:01 - Aflat în comă alcoolică, un român a provocat un accident rutier în Verona: „O minune a făcut ca mașina să nu lovească pietonii”
23:01 - Csaba Asztalos (CNCD), despre cazul „Ungaria Mare”: Nu înțeleg decizia UEFA, ar fi bine să vedem motivarea. În măsura în care un astfel de simbol se folosește în România, avem competențe și noi, și alte instituții (VIDEO)