Autorul atacurilor din Toulouse a efectuat apeluri telefonice către 20 de ţări, inclusiv România

Autorul atacurilor din Toulouse a efectuat apeluri telefonice către 20 de ţări, inclusiv România
Mohamed Merah, autorul atacurilor din Toulouse şi Montauban din luna martie, a efectuat peste 1000 de apeluri telefonice în perioada 2010-2011, în timpul călătoriei în Afganistan şi Orientul Mijlociu. El a sunat...

Mohamed Merah, autorul atacurilor din Toulouse şi Montauban din luna martie, a efectuat peste 1000 de apeluri telefonice în perioada 2010-2011, în timpul călătoriei în Afganistan şi Orientul Mijlociu. El a sunat la numere din 20 de ţări, între care şi România, a anunţat cotidianul Le Monde.

Pentru a scăpa de supravegherea poliţiei, Merah şi-a procurat un număr de telefon pe care l-a trecut pe numele mamei sale.

Lista apelurilor face parte din documentele confidenţiale ale Direcţiei centrale de informaţii interne (DCRI).

Una dintre cele 23 de note desecretizate parţial, datată 26 aprilie 2011, menţionează 1.863 de comunicaţii între 1 septembrie 2010 şi 20 februarie 2011, perioadă în care Merah a călătorit în mai multe ţări din Orientul Mijlociu şi Afganistan.

Astfel, el a efectuat în special 186 de apeluri către corespondenţi instalaţi în afara graniţelor franceze, în 20 de ţări diferite.

Merah a contactat fie ăprin apel telefonic, fie prin SMS, 94 de numere de telefon din Egipt, unde se afla fratele său Abdelkader, în Algeria, unde sunt tatăl lui şi o parte din familie, dar şi în Maroc, Marea Britanie, Spania, Coasta de Fildeş, Kenya, Croaţia, România, Bolivia, Thailanda, Rusia, Kazahstan, Laos, Taiwan, Turcia, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Israel şi Butan.

Mohamed Merah a fost ucis de trupele speciale ale polițiti franceze, după 32 de ore de asediu.