Autorul atentatului din Ansbach, intervievat în 2013 de televiziunea publică bulgară pentru a stârni compasiune

Autorul atentatului din Ansbach, intervievat în 2013 de televiziunea publică bulgară pentru a stârni compasiune

Sirianul de 27 de ani care a comis atacul cu bombă din orășelul german Ansbach, în noaptea de 24 spre 25 iulie, fusese intervievat de două ori în 2013 de televiziunea națională bulgară pentru a stârni compasiune, scrie Aktual24.

Acesta a păsăsit teritoriul bulgar după un an de ședere, în vara anului 2014.

Pe parcursul acestei perioade, el „nu a atras atenția autorităților”, fiind intervievat de televiziunea publică bulgară BNT în cadrul unui reportaj cu privire la migranții sosiți la Sofia, în septembrie și noiembrie 2013.

El s-a prezentat în fața camerelor ca profesor de matematică, care își pierduse familia, iar apoi decisese să fugă din Siria.

Într-un alt interviu, el se declarase victimă, împreună cu alți migranți, a unor escroci locali care i-ar fi sustras bani, promițându-i o locuință și lăsându-l în stradă.

Ajuns în Germania, acesta s-a alăturat ISIS, iar în iulie 2016 s-a aruncat în aer într-un bar din orașul Ansbach (Bavaria) rănind 15 persoane. (Detalii AICI)

În telefonul teroristului de 27 de ani a fost găsită o înregistrare video care confirmă alăturarea sa grupării jihadiste.

Tags:
Ultima oră
22:12 - Virgil Guran (PNL): Sper că nu se dau bani la rectificare contra voturi. Vedem atunci… / Avem colegi cărora li s-au scos niște dosare / Serviciile au intervenit prin partide. Asta nu trebuie să se mai întâmple (VIDEO)
21:35 - Virgil Popescu, ministrul Energiei: OMV nu poate vinde acțiunile de la Petrom către o altă companie fără acordul statului român
21:30 - Violeta Alexandru: Rectificarea bugetară nu trebuie să pară ca și când ar fi o vânătoare de vrăjitoare, ca și cum așteptăm la cotitură un pretext contra unor miniștri
21:01 - Revoltă într-o comunitate din Spania, după ce un român a fost bătut până la comă de mai mulți interlopi. Indivizii, cunoscuți pentru faptul că atacă oamenii doar ca să se distreze (VIDEO)
20:53 - Alertă pentru turiștii din Bulgaria. Canicula a provocat importante incendii de vegetație
20:38 - Atacul asupra petrolierului Mercer Street, în care și-a pierdut viața un român | Ambasadorul român şi însărcinatul cu afaceri britanic, convocaţi la MAE iranian
20:07 - Traian Ogâgău, edilul din Sângeorz-Băi filmat când își umilea fiica, și-a pierdut mandatul. El și-a lăsat cumnatul primar interimar
20:04 - PSD: Este imperios necesară adoptarea legii consumatorului vulnerabil. Proiectul trebuie să fie înscris pe ordinea de zi din Camera Deputaților
19:39 - Elevii români au câștigat trei medalii de aur și una de argint la Olimpiada Internațională de Chimie. „E un rezultat cu adevărat excepțional”
19:18 - Cod portocaliu de caniculă în România. 7 Sfaturi care te vor ajuta să reziști în fața temperaturilor extreme