Azerbaidjan: Accese de violență în timpul unei dezbateri electorale televizate

Azerbaidjan: Accese de violență în timpul unei dezbateri electorale televizate
O dezbatere electorală televizată din Azerbaidjan s-a încheiat, joi seara, într-un acces de violență, în momentul în care unul dintre participanți a aruncat cu o sticlă de apă în candidatul coaliției de...

O dezbatere electorală televizată din Azerbaidjan s-a încheiat, joi seara, într-un acces de violență, în momentul în care unul dintre participanți a aruncat cu o sticlă de apă în candidatul coaliției de opoziție care l-a criticat pe președintele Ilham Aliev, relaptează AFP.

Hafiz Haciyev, care reprezintă partidul proguvernamental Yeni Musavat, a aruncat cu o sticlă de plastic în Jamil Hasanli, candidatul Consiliului naţional al forţelor democratice ce reuneşte principalele partide ale opoziţiei, în timp ce acesta din urmă l-a acuzat pe preşedintele Aliev de corupţie.

Vă voi distruge„, a strigat Haciyev, înainte de a pleca, escortat de agenţi de securitate.

Cu toate că sticla nu l-a lovit pe Hasanli, el a părăsit studioul la puțin timp după incident.

La dezbatere au participat nouă din 10 candidați, singurul absent fiind Aliev.

Acesta din urmă, care i-a succedat tatălui său în 2003, a fost reales în 2008 pentru un al doilea mandat de cinci ani. El este considerat favorit la scrutinul din 9 octombrie.

În 2009, președintele Azerbaidjanului a obținut prin referendum eliminarea numărului de mandate prezidențiale consecutive.

Accese de violență în timpul unei dezbateri electorale televizate

Embed: