Zeci de pescari au fost masacraţi de terorişti deghizaţi în comercianţi 

Zeci de pescari au fost masacraţi de terorişti deghizaţi în comercianţi 
Sursă foto: hepta.ro

Cel puţin 50 de persoane au fost ucise, în Chad, în apropierea graniţei cu Nigeria, aparent de membri grupării teroriste Boko Haram, relatează BBC.

Atacul ar fi avut loc pe 22 decembrie, însă informaţii despre masacru ar fi început să apară de abia acum din cauza izolării locului respectiv.

Potrivit autorităţilor locale, membri Boko Haram s-ar fi deghizat în comercianţi şi i-ar fi împuşcat pe cei aproximativ 50 de pescari. Mai există, însă, şi un număr încă necunoscut de persoane date dispărute.

Gruparea teroristă Boko Haram s-a format în Nigeria, în anul 2009, însă gradual şi-a extins activitatea şi în ţări învecinate, precum Camerunul şi Chad. De altfel, cel puţin 20 dintre victime sunt cameruneze.

Cadavrele au fost descoperite de o echipă recunoaştere, trimisă de o comunitate din apropierea Lacului Chad – unde se afla insulă pe care au fost masacraţi pescarii.

Potrivit unor surse militare din Chad, zonă ar fi devenit frecventată de Boko Haram decand au fost întrerupte patrulele militare ale armatei din Chad. Anterior, zona era patrulata de o forţă multinaţională (compusă din trupe a cinci ţări), dar care era foarte slab echipată.

Foto: Localizarea statului Chad (sursăfoto: Google Maps)

Ultima oră
23:58 - Guvernul se va reuni luni pentru a remedia situația școlilor private. Dan Vîlceanu: Se mai întâmplă asemenea lucruri. E fost o eroare, pur și simplu
23:43 - Gabriela Firea: PNL a pierdut alegerile, dar pune condiții. Noi nu suntem umbrela lor / Nu e adevărat că eu, Grindeanu și Tudose împingem PSD la guvernare (VIDEO)
23:21 - Anca Dragu: Întâlnirea de luni Ciucă – Cioloș nu e una de negociere. PNL şi PSD împing spre un cabinet minoritar. USR nu susține un astfel de guvern
22:52 - Loteria de Vaccinare, a patra extragere săptămânală. Care e numărul câștigător al marelui premiu de 100.000 de lei
22:35 - CSM: Noile restricţii anti-COVID nu se aplică instanţelor şi parchetelor
22:24 - Florin Roman (PNL): Am refuzat o eventuală intrare în Guvern acum a PSD / Sper ca la USR să nu găsim oameni care ne înjură toată ziua pe noi și pe președintele Iohannis sau care ne acuză că ne-am luat cu X sau cu Y (VIDEO)
21:54 - Accesul în sediile ANAF se va face doar cu certificat verde COVID, începând de luni
21:40 - Cristian Diaconescu (PMP), despre criza politică: Partidele stau cu ochii pe sondaje și sunt mai specialiste în ce trebuie să facă ceilalți (VIDEO)
21:17 - Protest în Capitală. Oamenii manifestează împotriva restricțiilor și vaccinării (VIDEO)
20:56 - Valeriu Gheorghiţă: Rata de acoperire vaccinală e de 40% la populaţia adultă. Până la sfârşitul anului, sperăm să atingem pragul de imunizare colectivă prin vaccinare