Banca Mondială anunță o finanțare suplimentară de 4,5 miliarde de dolari pentru Ucraina

Banca Mondială anunță o finanțare suplimentară de 4,5 miliarde de dolari pentru Ucraina
Imagine din Donețk, Ucraina. Un steag al Ucrainei e fixat în ruinele unei case distruse de atacurile rusești. Foto: Hepta - Abaca Press / AA/ABACA

Până în prezent, Banca Mondială a folosit aproape 13 miliarde de dolari în finanțare de urgență, din care 6,3 miliarde de dolari au fost plătiți până la sfârșitul lunii iulie.

Banii trebuie să prevină sărăcia

Grupul Băncii Mondiale a anunțat luni o finanțare suplimentară de 4,5 miliarde de dolari cu care urmărește să ajute guvernul Ucrainei să facă față nevoilor urgente create de război.

Pachetul de finanțare este un grant oferit de SUA, a precizat Grupul Băncii Mondiale într-un comunicat.

Ajutorul urmărește să ajute guvernul Ucrainei să își îndeplinească funcțiile administrative și de furnizare de servicii la nivel național și regional, pentru a acoperi plățile sociale, serviciile de sănătate și pensiile, în vederea atenuării impactului social și economic al războiului.

„Ucraina are nevoie de servicii guvernamentale continue, inclusiv în domeniul sănătății, al educației și al protecției sociale, pentru a preveni deteriorarea în continuare a condițiilor de viață și a sărăciei”, a declarat președintele Grupului Băncii Mondiale, David Malpass, în comunicat.

Finanțarea suplimentară s-a adăugat la finanțarea proiectului de investiții de 1,49 miliarde de dolari aprobată în iunie 2022.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:54 - Dan Șucu, fericit că a ales să investească la Rapid: „Este în mod cert o alegere cât se poate de bună”
23:37 - Consilierii lui Biden și Erdogan au avut o întâlnire neanunțată, la Istanbul. Discuții SUA – Turcia despre aderarea Finlandei și Suediei la NATO, dar și despre anexările rusești
23:11 - Cota apei în lacul de acumulare Tăul Mare a scăzut cu 40 de centimetri, anunță ISU Alba. Peste jumătate dintre persoanele din zona de risc din Roșia Montană au refuzat evacuarea (VIDEO)
22:47 - Cristian Preda: Eu dau în scris că Nicolae Ciucă a plagiat într-un mod grosolan. Există numeroși membri ai PNL foarte nemulțumiți că au în fruntea Guvernului și a partidului un om care a plagiat (VIDEO)
22:12 - Cristian Preda îi cere lui Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat, să trimită o copie a tezei de doctorat la CNATDCU spre verificare / Decanul a mulțumit B1 TV: A fost singurul post prezent la protestul de la Ministerul Educației (VIDEO)
21:44 - Radu Carp, după protestul de duminică: Toți pierdem din aceste secvențe penibile. Strategia lui George Simion, falimentară. AUR nu reușește să capteze curentul de nemulțumire din societate (VIDEO)
21:18 - Victor Ponta critică Guvernul și Comisia Europeană: „Nu aud nicio soluție. Prețurile sunt la fel de mari ca în țările care nu au deloc energie” / „Nu cred că ne atacă rușii. E doar o poveste”
20:57 - Polițiștii, atacați cu pietre și înjurați de familia unui tânăr acuzat că a condus fără permis, în Olt
20:38 - Miliardarul Ion Țiriac a trăit momente uluitoare: „Dormeam unul pe pat, unul sub pat”
20:14 - FRF condamnă incidentele tragice de la meciul din Indonezia: „Este o zi tristă pentru fotbalul mondial, dar una pe care nu trebuie să o uităm” (VIDEO)