Bangladesh: Muhammad Yunus, laureat ale premiului Nobel, demis de la conducerea băncii pe care a fondat-o

Bangladesh: Muhammad Yunus, laureat ale premiului Nobel, demis de la conducerea băncii pe care a fondat-o
Nu se întâmplă prea des ca un laureat Nobel să fie concediat, însă guvernul din Bangladesh a decis, marți, ca Muhammad Yunus să fie destituit de la conducerea Băncii Grameen, pe care a fondatat-o și al cărei...

Nu se întâmplă prea des ca un laureat Nobel să fie concediat, însă guvernul din Bangladesh a decis, marți, ca Muhammad Yunus să fie destituit de la conducerea Băncii Grameen, pe care a fondatat-o și al cărei director era, informează CNN.

Laureat al Premiului Nobel pentru Pace, Yunus, a fost concediat pe motiv că a depășit din anul 2000, vârsta limită de 60 de ani.

„Nu ne-a informat ce vârstă are (…) Banca l-a destituit”, a declarat managerul general al Băncii Centrale din Bangladesh, Abdul Waddod, citat de sursa precizată.

Supoterii lui Muhammad Yunus au spus că acesta a fost demis pentru că îndrăznește să critice politicienii și pentru că încearcă să-și formeze partidul său de mai bine de patru ani de zile.

Însă, guvernul dezminte acuzațiile cum că hotărârea Băncii Grameen ar avea motive politice.

Ultima oră
20:11 - Lista orașelor cu cea mai mare incidență a cazurilor de COVID-19. Unde este obligatoriu certificatul verde
20:03 - DOCUMENT. Peste 70 de liberali au lansat un apel pentru soluționarea crizei politice și guvernamentale. Ludovic Orban: Nu ne permitem să ne jucăm cu soarta României
19:53 - Drama unei bătrâne de 101 din Botoșani, care a rămas fără casă din cauza unui incendiu
19:34 - Joe Biden, la Adunarea Generală a ONU: SUA nu caută un Război Rece cu China și e gata să lucreze cu orice națiune care caută o rezolvare pașnică la provocări comune (VIDEO)
19:29 - Peste 15.600 de doze de vaccin anti-COVID au fost administrate în ultimele 24 de ore, în România
19:12 - Rata de acoperire vaccinală din București a depășit 50%, anunță Valeriu Gheorghiță
19:06 - Ioana Mihăilă, despre valul 4: Suntem pregătiți pentru situația de acum. Dacă lucrurile evoluează, s-ar putea ca anumite nevoi să nu mai poată fi îndeplinite (VIDEO)
18:49 - Ioana Mihăilă: Doresc să amintesc premierului că vaccinarea a fost în subordinea sa directă / Ar fi fost o iresponsabilitate să fi blocat paturile ATI pentru pacienții COVID-19 când aveam sub 50 de cazuri (VIDEO)
18:46 - Ele sunt cele mai în vârstă surori gemene din lume. Câți ani au japonezele care au doborât toate recordurile
18:25 - Ioana Mihăilă: Întârzierea cu o lună a rectificării bugetare a făcut imposibilă semnarea la timp a contractelor de medicament; am lăsat spitalele să își achiziționeze direct medicamentele (VIDEO)