Bangladesh: Un feribot cu 50 de pasageri la bord s-a scufundat. Cinci persoane au murit și alte câteva zeci sunt date dispărute

Bangladesh: Un feribot cu 50 de pasageri la bord s-a scufundat. Cinci persoane au murit și alte câteva zeci sunt date dispărute
Sursa Foto: Hepta/ Zuma Press / Zabed Hasnain Chowdhury

Un feribot cu 50 de pasageri la bord s-a scufundat duminică seară, înBangladesh. Ambarcațiunea s-a ciocnit cu o navă de marfă și s-a răsturnat, după cares-a scufundatîn râul Shitalakhsyaa, la sud de capitala Dhaka. Naufragiul a provocat cel puțin cinci morți și mulți alți dispăruți.

Salvatorii, inclusiv scafandrii și pompieri, au căutat supraviețuitori până târziu în nopate. Cu toate acestea, operațiunea de salvare a fost suspendată de o furtună puternică care a lovit la puțin timp după accident.

Aproximativ 11 supraviețuitori au fost scoși din apă, în timp ce alți pasageri au înotat în siguranță pe cealaltă parte a râului.

Opt dintre supraviețuitori au primit primul ajutor, în timp ce alți trei au fost spitalizați, informează dw.com.

Astfel de accidente nu sunt neobișnuite în Bangladesh, unde milioane depind de feriboturi pentru transport, în special în regiunea de coastă sudică a țării.

Experții dau vina pe navele slab întreținute, supraaglomerarea, lipsa măsurilor de siguranță și nerespectarea măsurilor de siguranță navală.

Pasagerii segrăbeau să se întoarcăîn orașul lor natal, după ce guvernul a anunțat carantinăla nivel național, pentru a opri creștereacazurilor de COVID-19.