Barack Obama dă verdictul! Austeritatea a dus la frustrările din Europa

Barack Obama dă verdictul! Austeritatea a dus la frustrările din Europa
foto: bet.com

Președintele american Barack Obama a vorbit despre politica de austeritate, afirmând că, potrivit estimărilor acestuia, aceasta este un "factor explicativ important al frustrărilor și neliniștilor vizibile în Europa", arată flux24.ro.

"Multe state au adoptat (europene – n.r.) o strategie economică diferită, însoțită de măsuri de austeritate. Această politică este, din punctul meu de vedere, un factor explicativ important al frustrărilor și neliniștilor vizibile în multe țări europene", a explicat liderul de la Washington.

Europenii "au sentimentul că de integrarea economiilor și de globalizare nu beneficiază toți în mod egal", iar în Spania, "economia reîncepe să crească, cu una din ratele cele mai puternice din Europa, însă șomajul rămâne prea ridicat, mai ales în rândul tinerilor", a continuat Obama.

"Guvernele și instituțiile Uniunii Europene trebuie să demonstreze că sunt în contact cu îngrijorările cotidiene ale cetățenilor", adaugă Obama, pledând pentru "respingerea mentalității de «noi împotriva celorlalți»' pe care anumiți politicieni cinici încearcă să ne-o vândă", și pentru "pluralism, integrare, toleranță".

Ultima oră
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)