Bărbatul care a încercat să pătrundă ieri, cu forța, în biroul FBI – a murit

Bărbatul care a încercat să pătrundă ieri, cu forța, în biroul FBI  - a murit
foto: captură YT

Autoritățile investighează motivele unui bărbat înarmat despre care spun că a încercat să pătrundă în biroul FBI din Cincinnati, a fugit și a murit câteva ore mai târziu într-o confruntare cu forțele de ordine în mediul rural, informează AP.

Numărul amenințărilor la adresa agenților FBI a crescut după percheziția de la Mar-a-Lago

FBI avertizează agenții să își ia măsuri suplimentare de precauție pe fondul creșterii amenințărilor din rețelele sociale la adresa angajaților și a facilităților sale.

Oficialii au avertizat în legătură cu o creștere a amenințărilor la adresa agenților federali în zilele care au urmat percheziției de la proprietatea Mar-a-Lago a fostului președinte Donald Trump din Florida.

În cazul din Cincinnati, oficialii au declarat că un bărbat a încercat să pătrundă în zona de control a vizitatorilor de la biroul FBI joi dimineață și a fugit când agenții l-au confruntat.

Ulterior, el a fost văzut de un polițist de stat de-a lungul autostrăzii Interstate 71 și a tras focuri de armă în timp ce acesta îl urmărea, a declarat locotenentul Nathan Dennis, purtător de cuvânt al Patrulei de Autostrăzi a statului Ohio.

Suspectul a ieșit în cele din urmă din mașină pe un drum rural, a schimbat focuri de armă cu poliția și a fost rănit, a spus Dennis.

Încercările de negociere ar fi eșuat

Încercările de negociere au eșuat, iar poliția a încercat fără succes să folosească „tactici mai puțin letale” nespecificate, dar suspectul a fost împușcat când a ridicat arma spre ofițeri, a declarat Dennis. Bărbatul a murit la fața locului.

Se crede că bărbatul ar fi fost în Washington în zilele premergătoare insurecției din 6 ianuarie 2021 și este posibil să fi fost prezent la Capitoliu în ziua atacului, potrivit unui oficial din cadrul forțelor de ordine informat despre acest caz. Oficialul nu a putut discuta public detalii ale anchetei și a vorbit sub rezerva anonimatului.

Suspectul a fost identificat ca fiind Ricky Shiffer, în vârstă de 42 de ani, potrivit oficialului din cadrul forțelor de ordine.

El nu a fost acuzat de nicio infracțiune în legătură cu atacul din 6 ianuarie, a precizat oficialul. Anchetatorii federali examinează dacă Shiffer ar fi putut avea legături cu grupări de extremă dreapta, inclusiv cu Proud Boys, a precizat oficialul.

În ultimele zile au existat tot mai multe amenințări la adresa agenților FBI și a birourilor din întreaga țară, după ce agenții federali au executat un mandat de percheziție la Mar-a-Lago.

Pe Gab, un site de socializare popular printre adepții supremației albilor și antisemiți, utilizatorii au avertizat că se pregătesc pentru o revoluție armată.

Oficialii federali au urmărit, de asemenea, o serie de alte discuții îngrijorătoare pe Gab și pe alte platforme care amenințau cu acte de violență împotriva agenților federali. Directorul FBI, Christopher Wray, a denunțat amenințările în timp ce a vizitat miercuri un alt birou FBI din Nebraska.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
21:44 - Radu Carp, după protestul de duminică: Toți pierdem din aceste secvențe penibile. Strategia lui George Simion, falimentară. AUR nu reușește să capteze curentul de nemulțumire din societate (VIDEO)
21:18 - Victor Ponta critică Guvernul și Comisia Europeană: „Nu aud nicio soluție. Prețurile sunt la fel de mari ca în țările care nu au deloc energie” / „Nu cred că ne atacă rușii. E doar o poveste”
20:57 - Polițiștii, atacați cu pietre și înjurați de familia unui tânăr acuzat că a condus fără permis, în Olt
20:38 - Miliardarul Ion Țiriac a trăit momente uluitoare: „Dormeam unul pe pat, unul sub pat”
20:14 - FRF condamnă incidentele tragice de la meciul din Indonezia: „Este o zi tristă pentru fotbalul mondial, dar una pe care nu trebuie să o uităm” (VIDEO)
19:54 - Cristina Ich și Alex Pițurcă s-au despărțit: „În sfârșit, sunt fericită” (FOTO)
19:32 - Șeful Pentagonului nu consideră iminentă o invazie a Chinei în Taiwan. Lloyd Austin: Bejingul vrea să stabilească un nou normal
19:08 - Jens Stoltenberg (NATO): Ucrainenii au fost capabili să ia orașul Liman, iar asta demonstrează că fac progrese și pot să respingă forțele ruse
18:42 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Horoscopul chinezesc în Luna Câinelui sub element Metal Yang. Predicțiile pentru fiecare zodie (VIDEO)
18:02 - George Simion i-ar fi tăiat microfonul Dianei Șoșoacă la protestul din Piața Victoriei. Senatoarea s-a înfuriat: „Ăsta e Simion. Trădătorul. Și-a bătut joc de AUR. Rușine!” (GALERIE FOTO)