Băsescu, către Berlusconi: România se oferă să găzduiască 200 de imigranţi tunisieni

Băsescu, către Berlusconi: România se oferă să găzduiască 200 de imigranţi tunisieni
Premierul italian, Silvio Berulsconi, a primit, miercuri, un telefon din partea preşedintelui Traian Băsescu în care şeful statului român s-a oferit să găzdzuiască 200 de imigranţi tunisieni, arată un comunicat...

Premierul italian, Silvio Berulsconi, a primit, miercuri, un telefon din partea preşedintelui Traian Băsescu în care şeful statului român s-a oferit să găzdzuiască 200 de imigranţi tunisieni, arată un comunicat al guvernului italian, citat de site-ul Lunico.

„În timpul conversaţiei telefonice cordiale, preşedintele României, invocând sprijinul ţării sale faţă de Italia în criza provocată de afluxul masiv de imigranţi din Africa de Nord, s-a oferit ca România să găzduiască 200 de imigranţi tunisieni ca gest simbolic de solidaritate concretă cu ţara noastră”, notează comunicatul, citat de sursa precizată.

Potrivit site-ului Governo.it,  în urma convorbirii telefonice premierul Berlusconi s-a arătat încântat de gestul simbolic „de mare pritenie şi solidaritate europeană din partea guvernului şi a poporului român”.

Aceeaşi ştire a mai fost publicată şi de site-ul italian Notizie Virgilio, care îl numeşte pe şeful statului drept „premierul” României.

Ultima oră
00:00 - Ministrul Mediului a discutat cu Tiberiu Boșutar, activistul bătut crunt într-o pădure din Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur. Tanczos Barna: Sper să se facă lumină cât mai repede în acest caz
23:54 - Alertă la Călimănești. Trei persoane au ajuns de urgență la spital, după ce o mașină a căzut pe acostamentul căii ferate
23:38 - Octavian Berceanu: Nu am avut nicio discuție cu Florin Cîțu și Klaus Iohannis, deși mi-aș fi dorit / Baronii locali s-au obișnuit de 20 de ani să dicteze și am găsit o presiune enormă, dar am reușit să stopez presiunile politice
23:36 - USR PLUS, videoclip cu declarațiile premierului Florin Cîțu privind campania de vaccinare și valul 4: „Din minciună în minciună, campania de vaccinare a eșuat în România”
23:15 - Alexandru Rafila, despre paturile ATI: Cifrele au variat de-a lungul timpului în funcție de entuziasmul diverselor personalități politice. Numărul lor nu poate fi modificat substanțial, probabil că sunt circa 4.000 în total (VIDEO)
23:13 - Ionuț Dolănescu, decizie radicală. Sunt vizați soția și cei trei copii, dar și Maria Ciobanu
22:45 - Alexandru Rafila, despre dosarul DNA privind achiziționarea de vaccinuri: Probabil că plângerea penală vine dintr-o zonă apropiată de Vlad Voiculescu. Guvernul să facă public contractul, nu discutăm de rachete balistice (VIDEO)
22:29 - Ludovic Orban: Au fost unii colegi care m-au atacat mai rău ca cei din PSD / Florin Cîțu s-a schimbat după ce a decis să candideze la șefia partidului
22:22 - Vlad Voiculescu: Cel mai ușor pentru premier e să spună că altcineva este vinovat. Eu n-am mai văzut o țară în care campania de vaccinare să fie condusă de premier și de armată (VIDEO)
22:13 - Loredana Groza, adevărul despre posibila infectare cu COVID-19: Sunt vaccinată și vreau să fac și doza trei