Băsescu desfiinţează "succesul" României la NATO: "Iohannis a fost degeaba"

Băsescu desfiinţează "succesul" României la NATO: "Iohannis a fost degeaba"
foto: exclusivnews.ro

Fostul președinte al României Traian Băsescu a făcut o serie de declarații incendiare cu privire la declarațiile actualului șef al statului Klaus Iohannis referitoare la prezentarea rezultatelor summitului NATO de la Varșovia ca pe o mare victorie a țării noastre, arată stiripesurse.ro.

"Cred că domnul Iohannis este în euforia neînţelegerii concluziilor acestui summit. Nu înţelege de ce a fost acolo. Eu îi spun că a fost cam degeaba. România a avut două proiecte: o unitate navală la Marea Neagră, sub comanda NATO, ceea ce nu s-a întâmplat, şi să aibă acelaşi tratament ca ţările baltice, ceea ce iar nu s-a întâmplat", a declarat Băsescu.

"Deci nu avem acord. Înseamnă că în ţările baltice se detaşează patru batalioane tactice de lupta, iar la noi va fi o brigadă formată din 2000 de militari romani", a adăugat Băsescu.

Potrivit fostului președinte, prezentarea situaţiei ca o victorie s-a datorat unei "confuzii în capul decidenţilor români".

"Mă refer la declaraţia neghioabă a preşedintelui României. Nu a făcut decât să-şi pună propriile trupe sub steag NATO", a continuat șeful PMP la RTV.

Ultima oră