Băsescu: Gaddafi trebuie să plece, însă România nu va recunoaște rebelii din Libia

Băsescu: Gaddafi trebuie să plece, însă România nu va recunoaște rebelii din Libia
Președintele Traian Băsescu a vorbit, luni, la televiziunea publică în cadrul emisiunii “Editie speciala” despre situația din Libia. Acesta a declarat că președintele francez, Nicolas Sarkozy, nu a avut o...

Președintele Traian Băsescu a vorbit, luni, la televiziunea publică în cadrul emisiunii “Editie speciala” despre situația din Libia. Acesta a declarat că președintele francez, Nicolas Sarkozy, nu a avut o ieșire nervoasă în momentul în care România a refuzat recunoașterea rebelilor libieni.

„Vă spun că nu a fost niciun incident. Șefii de state stau în jurul mesei și-și exprimă părerile. România nu are niciun argument în favoarea poziției exprimate de Sarkozy”, a declarat Băsescu.

Acesta a declarat că așteaptă soluția NATO iar în cazul în care aceasta va decide recunoașterea rebelilor, România va lua o decizie asemănătoare. Președintele Băsescu susține ca indiferent de ce decizii vor fi luate Muammar Gaddafi nu mai reprezintă o soluție pentru Libia.

“În orice caz, Gaddafi nu mai poate reprezenta o soluție pentru Libia. Un șef de stat care trage în propriul popor, fie ei și din alt trib, nu mai poate fi luat în considerare”, a declarat Traian Băsescu.