Băsescu: Votul masiv în favoarea partidelor proeuropene arată voința poporului ucrainean privind integrarea europeană

Băsescu: Votul masiv în favoarea partidelor proeuropene arată voința poporului ucrainean privind integrarea europeană
Foto: romanialibera.ro

Președintele Traian Băsescu a salutat rezultatul alegerilor din Ucraina şi precizează că „votul masiv” în favoarea partidelor proeuropene arată voinţa poporului ucrainean ca ţara să continue drumul către integrare europeană, subliniind că România va fi „un partener loial” al Kievului în acest proces, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Potrivit sursei citate, preşedintele Traian Băsescu salută rezultatul alegerilor parlamentare desfăşurate duminică în Ucraina, apreciind că „votul masiv în favoarea partidelor proeuropene arată, pe de-o parte, voinţa poporului ucrainean ca ţara să-şi continue drumul către integrare europeană, iar pe de altă parte, determinarea partidelor politice câştigătoare ale alegerilor de a răspunde voinţei majoritare a electoratului ucrainean”.

„România va fi un partener loial al Ucrainei în acest drum extrem de dificil, dar care reprezintă singura opţiune corectă”, se mai arată în comunicat.

După numărarea a 40% din voturi, blocul preşedintelui Petro Poroşenko (21,5%) şi Frontul Popular (21,6%) al premierului Arseni Iaţeniuk s-au clasat pe primul loc în alegeri, urmate de Samopomici (11%), formaţiune formată din militanţi tineri şi combatanţi reveniţi de pe front, conform AFP.

Ultima oră
00:49 - Asztalos Csaba (CNCD), despre minoritățile sexuale: Sunt concetățeni care suferă, nu sunt tratați în demnitatea lor umană. Prejudecățile sunt exploatate / Subiectul, parte din așa-zisul război hibrid-mediatic promovat de Rusia (VIDEO)
23:43 - Restanțierii la energie electrică și gaze vor putea fi debranșați. Guvernul a abrogat prin OUG prevederea care interzicea deconectarea rău-platnicilor pe perioada stării de alertă
23:37 - Incendiu de vegetație în Corbeanca. Flăcările s-au răspândit rapid din cauza vântului
22:48 - Grecia, în lupta cu flăcările. Incendiile de vegetație pun în pericol orașele de la periferia Atenei: Este dramatic! Tuturor ne este frică (VIDEO)
22:48 - Irineu Darău, candidatul-surpriză la șefia USR-PLUS: Sunt foarte multe probleme interne. Ceva trebuie să se schimbe în conducerea partidului. Abia aștept dezbaterile cu cei doi contracandidați (VIDEO)
22:24 - Situație dramatică în Grecia. Românii plecați în vacanță au primit avertizarea RO-Alert, din cauza incendiilor puternice de vegetație. O autostrada este închisă
22:10 - Sfârșitul unei ere | Ce performanțe a reușit Leo Messi la FC Barcelona: Lista trofeelor câștigate
22:04 - Cod roșu de vijelii și ploi torențiale, valabil în România. Rafalele vor depăși 100 km/h
21:56 - Acoperișul unui bloc din Lupeni, smuls de vântul puternic și aruncat peste mașini. Două autoturisme au fost avariate (FOTO)
21:45 - E oficial: Aventura lui Leo Messi la Barcelona s-a terminat. Anunțul clubului