Belgia: Un an de închisoare pentru un bărbat care a prezentat un test PCR falsificat pe aeroportul din Bruxelles

Belgia: Un an de închisoare pentru un bărbat care a prezentat un test PCR falsificat pe aeroportul din Bruxelles
sursa foto: pixabay

Un bărbat care a încercat să plece de pe Aeroportul Zaventem din Bruxelles cu un test PCR falsificat a fost condamnat la un an de închisoare. Sentința, pronunțată de Tribunalul Penal din capitala Belgiei, reprezintă o premieră.

Bărbat condamnat pentru un test PCR falsificat

Belgia permite toate călătoriile, inclusiv pe cele neesențiale, din 19 aprilie. De atunci și până pe 11 iunie, 576 de persoane au fost depistate cu teste PCR falsificate. Autoritățile au anunțat că vor sancționa foarte strict astfel de infracțiuni, notează De Standaard.

Noi reglementări prevăd ca persoanele care fac uz de acte false să fie citate imediat în faţa Tribunalului sau să accepte un acord extrajudiciar de 750 de euro.

Bărbatul condamnat marţi nu s-a prezentat în fața magistraților și a refuzat și acordul.

Tribunalul a decis să-l condamne la un an de închisoare deoarece comportamentul său a fost „nu doar antisocial, ci a și pus vieţi în potenţial pericol”.

Ultima oră
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)
20:04 - Operatorii feroviari privați resping acuzațiile lansate de ministrul Cătălin Drulă: „Să nu ne mai chemați la astfel de întâlniri folosite numai pentru a vă crea o imagine în fața presei”