Belize ar putea deveni prima țară din lume care dă faliment din cauza datoriilor

Belize ar putea deveni prima țară din lume care dă faliment din cauza datoriilor
Belize ar putea deveni prima țară din lume care să dea faliment din cauza datoriilor enorme pe care le are, informează BBC. Luni, țara nu a reușit să ramburseze o datorie de 23 de milioane de dolari, însă are...

Belize ar putea deveni prima țară din lume care să dea faliment din cauza datoriilor enorme pe care le are, informează BBC.

Luni, țara nu a reușit să ramburseze o datorie de 23 de milioane de dolari, însă are o perioadă de grație de 30 de zile pentru a o face. Totuși, este puțin probabil că va reușit să strângă banii necesari.

„Superbondul” belizean, de aproape 550 milioane de dolari, are maturitatea în 2029, însă banii se plătesc cu un cupon anual deținătorilor de obligațiuni, care se ridică în prezent la 8,5%.

Creditorii acuză țara că încearcă să forțeze deținătorii de obligațiuni să accepte o restructurare a datoriei asemanatoare Greciei.

Țările din regiunea Caraibelor se confruntă cu probleme ale datoriilor pe fondul prăbușirii veniturilor din turism, pentru că din cauza crizei, numărul vizitatorilor a scazut drastic.