Berlusconi crede că Europa trebuie să convingă Kievul să accepte condițiile puse de Federația Rusă

Berlusconi crede că Europa trebuie să convingă Kievul să accepte condițiile puse de Federația Rusă
Foto: Hepta/ Zuma Press/Carofei/Fotogramma.

Ex-premierul italian, Silvio Berlusconi, crede că Europa trebuie să convingă Kievul să accepte condițiile puse de Federația Rusă, scrie  Libero Quotidiano.

Berlusconi, atac dur la autoritățile europene

„Pentru a-l aduce pe Putin la masa negocierilor, nu puteți face declarații pe care le aud din toate părțile, de la Marea Britanie la NATO și așa mai departe.

Trebuie să ajungem la pace cât mai curând posibil, altfel distrugerea și masacrul vor continua. Europa trebuie să se unească și să facă o ofertă de pace lui Putin, încercând să convingă Kievul să accepte condițiile Rusiei”, susține Silvio Berlusconi.

Mai mult, Berlusconi a spus că trimiterea de arme în Ucraina face ca Italia să devină complice în acest conflict”.

„Nu pot și nu vreau să ascund că sunt profund dezamăgit și întristat de comportamentul lui Vladimir Putin, care și-a asumat o responsabilitate foarte serioasă față de întreaga lume. L-am cunoscut acum douăzeci de ani și mi s-a părut mereu  o persoană cu viziuni pașnice și democratice”, a spus Berlusconi.

Italia „se află în război”

Silvio Berlusconi, fostul premier al Italiei a declarat, zilele trecute, că Italia „se află de asemenea în război pentru că trimite arme Ucrainei”, potrivit EFE.

Totodată, acesta a transmis că sancţiunile aplicate Rusiei de către Uniunea Europeană vor avea „repercusiuni puternice” asupra economiei țării.

Silvio Berlusconi a mai susținut în declarațiile sale că liderii occidentali fac tot mai îndepărtată posibilitatea unui dialog cu președintele rus Vladimir Putin pentru ca acesta să oprească războiul, potrivit sursei citate.

Urmăriți B1TV.ro și pe