CORONAVIRUS | Malta nu a raportat niciun nou caz COVID-19 pentru prima dată de la izbucnirea focarului

CORONAVIRUS | Malta nu a raportat niciun nou caz COVID-19 pentru prima dată de la izbucnirea focarului
Foto: Inquam Photos / Geroge Calin

Malta nu a avut niciun caz nou de coronavitus în ultimele 24 de ore pentru prima dată de la izbucnirea focarului și va începe să retragă unele restricții impuse, potrivit anunțului făcut de ministrul Sănătății Chris Fearne.

„Deciziile privind măsurile de ridicare vor fi luate pe baza științei și a numerelor”, a spus el într-o conferință de presă.

Malta a raportat aproape 450 de cazuri

Malta, cu aproximativ jumătate de milion de oameni, a detectat primul caz COVID-19 pe 7 martie și de atunci a raportat aproape 450 de cazuri. Patru pacienți vârstnici cu o serie de complicații medicale au murit.

Țara a închis școlile, a interzis întâlnirile a mai mult de trei persoane, a închis aeroportul și magazinele neesențiale, dar nu a ordonat niciodată închiderea totală, fabricile, șantierele și plajele rămânând deschise.

Insula Mediterană a fost lăudată de Organizația Mondială a Sănătății pentru faptul că are una dintre cele mai răspândite rețele de testare și contactare. Mass-media a raportat că Malta, care are o medie de 38,74 de teste la 1.000 de persoane, a fost depășită doar de Luxemburg și Islanda, scrie Reuters.

Numărul zilnic de cazuri noi a scăzut în ultimele zile în cifre unice înainte de a ajunge la zero.

„Acum trebuie să fim atenți ca al doilea val să fie transformat într-o ondulare”, a spus Fearne.

Numărul persoanelor infectate se apropie de trei milioane la nivel global

Pe întreg mapamondul, numărul persoanelor testate pozitiv cu SARS-CoV-2, virusul care a izbucnit în China la sfârșitul anului 2019, se apropie de trei milioane de cazuri.

Mai precis, peste 2.900.000 de persoane au fost testate pozitiv.

Totodată, numărul celor care s-au stins din viață a ajuns la peste 203.000, iar peste 842 de mii de oameni s-au recuperat.

Peste 11.000 de români, testați pozitiv

Potrivit unui raport al Grupului de Comunicare Strategică prezentat duminică, în România sunt, în prezent, 11.036 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care 619 s-au stins din viață.

Dintre persoanele diagnosticate cu Covid-19, cele mai multe cazuri sunt din județul Suceava, peste 2.600. Acest fapt ce a dus la intrarea în carantina a municipiului Suceava, dar, totodată, și a 8 comune limitrofe.

De asemenea, și în localitatea Țăndărei din județul Ialomița au fost raportate mai multe cazuri de coronavirus. În acest context, prin Ordonanța Militară numărul 7 a fost instituită și în această localitate carantina.

Momentan, 236 de pacienți sunt internați la ATI.

În prezent, 3.054 de persoane au fost declarate vindecate.

Bilanțul românilor din diaspora depistați cu Covid-19

În raport se mai precizează că, până acum, 1.512 de cetățeni români au fost testați pozitiv pentru infecția cu COVID-19, cei mai mulți, în Italia și Spania. Concret, este vorba despre 1.157 de români din Italia, 196 din Spania, 26 din Franța, 16 din Germania, 64 din Marea Britanie, 2 din Namibia, 3 din SUA, 4 din Austria, 3 din Belgia, 2 din Indonezia, 2 din Elveția, 2 din Turcia și câte unul din Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg și Suedia.

De la raportara de vineri, alți trei români din afara țării au fost răpuși de infecția cu COVID-19, bilanțul deceselor ajungând la 73. Este vorba despre 19 români din Italia, 16 din Franța, 23 din Marea Britanie, 7 din Spania, 3 din Germania, 2 din Belgia, unul din Suedia, unul din Elveția și unul din SUA.

În același timp, 21 de români din străinătate au fost declarați vindecați, după cum urmează: 9 în Germania, 8 în Franța, 2 în Indonezia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.

Urmăriți B1TV.ro și pe