Bilanț tragic în Turcia din cauza incendiilor în apropiere de Antalya. Mai multe hoteluri au fost evacuate

Bilanț tragic în Turcia din cauza incendiilor în apropiere de Antalya. Mai multe hoteluri au fost evacuate
Incendiu de vegetație. Sursa: hepta / DPA Images / Robin Loznak

Trei persoane au murit joi într-un incendiu forestier din sudul Turciei, unde autoritățile s-au confruntat cu incendii multiple pentru a doua zi, a declarat agenția AFAD din țară pentru dezastre și ministrul agriculturii.

Zeci de sate, precum și unele hoteluri au fost evacuate, iar filmările de televiziune arătau clădiri arse și oameni care fugeau pe câmpuri, în timp ce pompierii de la sol și elicopterele încercau să stingă un incendiu în Manavgat, la 75 km (45 mile) est de stațiunea mediteraneană Antalya, scrie presa locală.

Oficialii au declarat că peste 60 de incendii sălbatice au izbucnit în 17 provincii de pe coastele Turciei din zona Mării Egee în această săptămână, președinția promitând să îi pedepsească pe cei responsabili pentru „atacuri”.

Dintre aceste incendii, 36 au fost îngrădite, dar eforturile de stingere a incendiilor pentru cele 17 rămase continuă, peste 140 de persoane necesitând tratament sau suferind daune materiale, potrivit AFAD.

Ministrul agriculturii, Bekir Pakdemirli, a declarat că un bărbat în vârstă de 82 de ani a fost găsit mort în timpul evacuării Kepezbeleni, la 16 kilometri nord-est de Manavgat, iar două persoane au fost găsite moarte în Degirmenli, la 20 de kilometri est de Manavgat.

El a spus că 18 sate și districte au fost evacuate în Antalya, împreună cu alte 16 în provinciile vecine Adana și Mersin, în timp ce miercuri s-au răspândit incendii în jurul orașului Manavgat, ventilate de vânturi puternice pe vreme caldă. Autoritățile au evacuat și un spital din Manavgat.

Clădirile, inclusiv un hotel din stațiunea Marmaris din Marea Egee, au fost evacuate din cauza flăcării, a declarat radiodifuzorul de stat TRT Haber. Filmările au arătat două incendii separate în apropierea zonelor rezidențiale din punctele fierbinți de vară din Marea Egee din Bodrum, unde a fost evacuat un alt hotel, și Didim.

Pakdemirli a declarat că 35 de avioane, 457 de vehicule și 4.000 de angajați au fost implicați în eforturile de stingere a incendiilor, în timp ce incendiile sălbatice separate au provocat foc în provinciile Osmaniye, Kayseri, Kocaeli, Adana, Mersin și Kutahya.

Ultima oră
21:21 - Dacian Cioloș: Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condițiile deja expuse – alt premier și calendar clar de reforme
21:09 - Andreea Marin a fost infectată cu coronavirus: „Probabil am avut una dintre cele mai ușoare forme de Covid pentru că am fost păzită de vaccin”
20:51 - Proiecțiile sugerează un rezultat strâns la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
20:25 - Comuniștii au câștigat alegerile locale din Graz. Surpriză în orașul austriac care avea același primar de aproape două decenii
19:54 - Alegeri federale Germania, rezultate exit-poll: Social-democrații sunt pe prima poziție, cu un avans fragil față de CDU
19:49 - Cristian Diaconescu: Angela Merkel iese cu capul sus. A fost o susținătoare a atenției pentru Europa de Est, iar pe noi, românii, în anumite momente ne-a ajutat efectiv (VIDEO)
19:12 - Rareș Bogdan, reales în funcția de prim-vicepreședinte al PNL. Ceilalți trei prim-vicepreședinți propuși de echipa Cîțu nu au avut contracandidat
19:09 - Daniel Fenechiu: Florin Cîțu a spus că prioritatea este refacerea coaliției / Nu cred că se pune problema unei „epurări” în PNL. Personal cred că ar trebui analizată conduita manifestată sâmbătă la adresa lui Klaus Iohannis (VIDEO)
18:45 - Loto 6/49. Rezultate Loto 6/49, Joker, Noroc Plus și Super Noroc
18:33 - Cristian Diaconescu, despre prezența lui Klaus Iohannis la Congresul PNL: Cerere de implicare din partea partidelor va fi întotdeauna. Este decizia Președintelui dacă și câți pași face într-o direcție sau alta (VIDEO)