Bill Gates îşi propune să reinventeze TOALETA! Cum vrea fondatorul Microsoft să facă economii de peste 200 de miliarde de dolari şi să salveze jumătate de milion de vieți omenești

Bill Gates îşi propune să reinventeze TOALETA! Cum vrea fondatorul Microsoft să facă economii de peste 200 de miliarde de dolari şi să salveze jumătate de milion de vieți omenești

Miliardarul Bill Gates îşi propune nici mai mult, nici mai puţin să reinventeze toaleta!
Co-fondatorul Microsoft a cheltuit în acest scop sute de milioane de dolari şi se arată convins că reinventarea acestor instalaţii sanitare poate salva o jumătate de milion de vieţi omeneşti şi poate permite realizarea unor economii de peste 200 de miliarde de dolari.

Fundaţia Bill andMelinda Gates a cheltuit 200 de milioane de dolari în ultimii şapte ani pentru a finanţa cercetări în acest domeniu şi a prezentat marţi, la o expoziţie, circa 20 de noi modele de toalete şi instalaţii de procesare a dejecţiilor destinate să elimine patogenii dăunători şi să convertească dejecţiile în apă curată şi îngrăşăminte, relatează Agerpres citând Bloomberg.

„Tehnologiile pe care le vedeţi aici sunt cele mai mari progrese în domeniul instalaţiilor sanitare din ultimii 200 de ani”, a spus Bill Gates, la Reinvented Toilet Expo care a începutla Beijing.

Miliardarul a explicat participanţilor că o nouă abordare cu privire la sterilizarea dejecţiilor umane ar putea evita decesul a aproximativ 500.000 de copiii şi economisi 233 miliarde de dolari ca urmare a evitării costurilor asociate cu diaree, holeră şi alte afecţiuni provocate de calitatea nesatisfăcătoare a apei, instalaţiilor sanitare şi igienei.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, fiecare dolar investit în instalaţii sanitare generează beneficii economice globale în valoare de aproximativ 5,50 dolari.

Bill Gates estimează că piaţa toaletelor reinventate ar putea genera vânzări anuale de şase miliarde de dolari pe an în 2030.