Biroul Electoral de Sector a decis: Voturile de la Sectorul 1 nu vor fi renumărate

Biroul Electoral de Sector a decis: Voturile de la Sectorul 1 nu vor fi renumărate

Dan Tudorache și susținătorii săi au cerut cu insistență renumărarea voturilor, în urma acuzațiilor de fraudă electorală. Clotilde Armand a declarat încă de ieri faptul că nu susține această variantă, iar miercuri, Biroul Electoral de Sector a dat verdictul.

Voturile nu vor fi renumărate la Sectorul 1,informează Realitatea. În aceste condiții, lucrurile sunt certe. Clotilde Armand este noul primar.

Atât Clotilde Armand cât și Dan Tudorache au declarat că voturile au fost fraudate.

Protest al simpatizanților lui Dan Tudorache în fața Biroului Electoral al Sectorului 1

Câteva zeci de simpatizanți ai candidatului social-democrat scandează „renumărare” și ”transparență”, în fața Biroului Electoral de sector.

„Am solicitat la Biroul Electoral Central renumărarea voturilor. Am înțeles că astăzi (miercuri – n.r.), undeva la ora 12.00 va fi o ședință și se va lua o decizie. Așteptăm și sperăm să se decidă renumărarea voturilor, pentru că, din punctul nostru de vedere, sunt suspiciuni de fraudă și cel mai corect este să renumărăm”, a declarat, miercuri, Dan Tudorache.

Clotilde Armand: „Renumărarea nu se poate”

Marți, Clotilde Armand a lansat noi acuzații dure la adresa lui Tudorache și a echipei sale.

„Victoria este foarte clară nu ne lăsăm intimidați. I-am prins cu mâna în sac, în acest moment este o anchetă în curs. La etajul 2 am găsit alte procese verbale care erau pe jumătate completate…

La ora aceasta, am încredere în procesul electoral, chiar dacă s-a prelungit în mod inexplicabil. Eu cred că acest proces verbal trebuie să se încheie într-un mod corect.

Renumărarea nu se poate, pentru că legea nu ne permite. Eu cred că matematica va învinge, cifrele sunt publicate. Cine știe să contabilizeze, poate să vadă foarte clar cine este primarul actual. Este victoria noastră și nu ne vom lăsa intimidați, le mulțumesc tuturor celor care au fost la alegeri și au încredere în procesul electoral”, a declarat Clotilde Armand.