Bogdan Aurescu a discutat cu președintele Partidului Verzilor, aflat la guvernare în Germania, despre aderarea României la spațiul Schengen

Bogdan Aurescu a discutat cu președintele Partidului Verzilor, aflat la guvernare în Germania, despre aderarea României la spațiul Schengen
Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a avut o întrevedere, la Munchen, cu Omid Nouripour, co-președintele Alianței 90/Partidul Verzilor din Germania. Sursă foto: Bogdan Aurescu / Twitter

Bogdan Aurescu, ministrul de Externe, a avut sâmbătă, în marja Conferinței de Securitate de la München, o întrevedere cu Omid Nouripour, co-președintele Alianței 90/Partidul Verzilor din Germania. Cei doi au vorbit despre relațiile bilaterale, despre „situația îngrijorătoare de securitate” din zona Ucrainei, precum și despre aderarea României la spațiul Schengen.

Aurescu și Nouripour, discuție despre relațiile România – Germania

Bogdan Aurescu și Omid Nouripour au susținut că e necesară aprofundarea cooperării româno-germane, „având în vedere caracterul privilegiat, cu valențe strategice, al relației bilaterale, precum și în contextul special al celebrării, în 2022, a 30 de ani de la semnarea Tratatului dintre România și Republica Federală Germania privind cooperarea prietenească și parteneriatul în Europa”.

Ambii au apreciat legăturile bilaterale economice foarte strânse, Germania fiind cel mai important partener comercial al României și al treilea investitor în economia românească.

Aurescu: Aderarea României la Schengen, o prioritate

„Ministrul român de externe a abordat o serie de dosare de actualitate ale agendei europene, subliniind că aderarea României la spațiul Schengen continuă să fie o prioritate de prim rang pentru țara noastră.

De asemenea, a subliniat importanța pe care România o acordă unei tranziții juste și echilibrate la o economie verde, tranziție care să aibă în vedere specificitățile fiecărui stat membru, inclusiv ale României”, a transmis Ministerul de Externe, într-un comunicat.

Aurescu și Nouripour au discutat și despre criza ucraineană

De asemenea, ambiții și-au manifestat „îngrijorarea profundă față de deteriorarea situației de securitate din Ucraina și de la granițele acesteia, cu implicații asupra securității europene și euroatlantice”, informează Ministerul de Externe.

Aurescu și Nouripour au evidențiat necesitatea dezescaladării tensiunilor, printr-un efort comun la nivel transatlantic. De asemenea, au exprimat susținerea față de integritatea teritorială și suveranitatea Ucrainei, în granițele recunoscute la nivel internațional.

„În acest context, ministrul Aurescu a subliniat necesitatea consolidării Flancului Estic, inclusiv prin crearea unui grup de luptă în România”, se mai arată în comunicat.

Urmăriți B1TV.ro și pe