Bogdan Huțucă (PNL): Miza noastră este să învingem pesedismul, nu doar PSD-ul

Bogdan Huțucă (PNL): Miza noastră este să învingem pesedismul, nu doar PSD-ul

“Rezultatul votului de duminică arată clar că românii își doresc păstrarea direcției euro-atlantice, întărirea pieței libere, independența Justiției și un stat minimal care să nu mai acționeze atât de intruziv în viețile românilor”, crede liderul PNL, Bogdan Huțucă.

Acesta declară că românii nu își doresc pur și simplu înlăturarea Partidului Social Democrat de la putere ci în primul rând eliminarea “pesedismului” și a tot ce înseamnă el în spațiul public.

„Apropierea de Est, corupția, hoția generalizată, contractele cu statul acordate prietenilor de partid, angajările fictive, intenția de a controla justiția și instituțiile de forță, și alte obiceiuri ce țin ai degrabă de un partid comunist decât de unul democratic” sunt lucrurile nocive promovate de PSD,spune Huțucă.

“În ciuda optimismului din societate, trebuie să înțelegem că eliminarea “pesedismului” din instituțiile statului este un proces de durată, ce se întinde pe mulți ani de guvernare liberală. Alegerile de duminică au dat semnal că românii doresc ca acest lucru să se întâmple, însă procesul de curățare va începe cu adevărat abia după ce vom reuși să formăm o majoritate care să readucă valorile euro-atlantice în guvernarea din România”, mai spune liderul PNL Constanța.