Boris Johson, amendat pentru petrecerile date în timpul lockdown-ului din Marea Britanie

Boris Johson, amendat pentru petrecerile date în timpul lockdown-ului din Marea Britanie
Boris Johson, amendat pentru petrecerile date în timpul lockdown-ului din Marea Britanie. Foto: Hepta - Abaca Press / AA/ABACA

Prim-ministrul britanic Boris Johnson și Rishi Sunak, ministrul de Finanțe, vor fi amendați de poliție pentru petrecerile din Downing Street, organizate în timpul lockdown-ului din Marea Britanie. Soția premierului, Carrie Johnson, va fi, de asemenea, sancționată.

Adunările organizate de personalul lui Boris Johnson au făcut înconjurul presei din arhipleag. Potrivit celor mai recente acuzații, premierul britanic a dat o petrecere pentru o zi de naștere chiar în timpul primului lockdown anti-pandemie din Regatul Unit, potrivit BBC.

Boris Johson va fi amendat pentru petrecerile din timpul lockdown-ului

Poliția Metropolitană a investigat 12 evenimente organizate la reședințele din Downing Street și Whitehall, despre care se presupune că ar fi încălcat regulile sanitare.

Purtătoarea de cuvânt Akinnola a declarat că este „incredibil de dureros să știi că astfel de membri înalți ai guvernului au participat la petreceri în timp ce alții nu au putut să fie alături de cei dragi pe moarte”.

Aceasta a adăugat: „Faptul că prim-ministrul și cancelarul său au mințit atunci despre asta și ar fi continuat să facă acest lucru dacă poliția nu ar fi intervenit, este cu adevărat nerușinat”.

Premierul britanic și-a cerut scuze public

Premierul britanic prezentat public scuze pe 12 ianuarie, însă și-a apărat acțiunile, afirmând că petrecerea organizată în aer liber pe 20 mai a fost un eveniment de lucru. La câteva zile distanță, Boris Johnson a declarat că nimeni nu i-a spus că adunarea încălca regulile de protecție sanitară.

Parlamentarii opoziției au cerut demisia prim-ministrului.

„Mai întâi a pretins că nu au existat petreceri, apoi că el nu a participat, apoi a recunoscut că a fost, dar că n-a știut că era o petrecere (…), iar cea mai recentă scuză este cea mai patetică dintre toate. Nimeni nu mi-a spus. Nimeni nu mi-a spus. Nimeni nu i-a spus prim-ministrului că încălca propriile reguli. Absolut patetic”, a declarat liderul Partidului național scoțian, Ian Blackford, săptămâna trecută, în Westminster.

Urmăriți B1TV.ro și pe