Boris Johnson plănuiește să viziteze Ucraina săptămâna viitoare. Premierul britanic îi cere lui Putin „să dea înapoi”

Boris Johnson plănuiește să viziteze Ucraina săptămâna viitoare. Premierul britanic îi cere lui Putin „să dea înapoi”
. Regatul Unit renunță la vizele „de aur” pe fondul îngrijorărilor legate de banii ruși ilegali Foto: Hepta.ro / DPA Images / Daniel Leal-Olivas

Boris Johnson îi cere lui Vladimir Putin să dea înapoi pentru a evita vărsarea de sânge, în cazul unui conflict la granița dintre Rusia și Ucraina. Premierul Marii Britanii ar urma să îi telefoneze pentru a-l sfătui cu privire la aceste lucruri, după cum se precizează într-un comunicat din Downing Street.

Declarațiile vin în contextul în care efectivele militare comasate la graniță au crescut, iar Rusia a transportat și materiale medicale și rezerve de sânge.

Boris Johnson îl îndeamnă pe Vladimir Putin să „dea înapoi” și să evite „vărsarea de sânge”

Premierul Marii Britanii este hotărât să accelereze eforturile diplomatice și să consolideze descurajarea, pentru a evita un conflict și în special vărsarea de sânge, scrie Reuters.

„El va reitera, atunci când va discuta cu președintele Putin în această săptămână, necesitatea ca Rusia să facă un pas înapoi şi să se angajeze diplomatic”, transmite un comunicat din Downing Street.

Boris Johnson pregătește o vizită în Ucraina săptămâna viitoare

Totodată, Boris Johnson se pregătește pentru un apel telefonic cu președintele rus Vladimir Putin, premierul britanic intenționează să efectueze, cât mai curând, o vizită în Ucraina.

Reamintim că Rusia a trimis zeci de trupe la granița cu Ucraina, generând astfel temeri cu privire la o invazie. Tensiunile de la graniță au stârnit îngrijorarea în rândul celorlalte state vecine, dar și în rândul testul țărilor din Europa.

În aceste contexte, oficialii de la Londra au pregătit, pentru luni, în Parlament o serie de măsuri pentru înăsprirea regimului său de sancțiuni, după ce au fost acuzați în mai multe rânduri că închid ochii asupra fluxului de fonduri rusești din Regat.

Urmăriți B1TV.ro și pe