Brexitul ar putea fi amânat chiar până la începutul lui 2020: Angela Merkel aprobă o asemenea soluţie

Brexitul ar putea fi amânat chiar până la începutul lui 2020: Angela Merkel aprobă o asemenea soluţie
Foto: Hepta

Angela Merkel a primit-o, marţi, pe Theresa May la Berlin. Întrevederea celor două a avut ca temă centrală Brexitul, iar cancelarul german a anunţat după ce ar accepta o amânare până la începutul lui 2020.

„O amânare a Brexitului cu mai multe luni este posibilă, până la începutul lui 2020”, a spus Merkel, potrivit unui participant la o reuniune a partidului conservator CDU, scrie AFP, citat de hotnews.ro.
Amânarea Brexitului este, de fapt, şi tema summitului de miercuri de la Bruxelles a şefilor de stat şi guverne din Uniunea Europeană.

„UE nu vrea să-i împingă pe britanici spre o ieșire dezordonată. Este în interesul Europei să întrețină relații bune cu Marea Britanie”, a subliniat Merkel în cadrul întrevederii cu Theresa May.
Cu toate acestea, Franţa, chiar dacă nu se opune unei amânări, consideră un interval de un an drept un termen prea lung, conform unui anunţ făcut înainte de această întâlnire de Palatul Elysée.

Prevăzut inițial pentru 29 martie, Brexitul, pentru care a votat majoritatea britanicilor la referendumul din iunie 2016, a fost deja amânat pentru 12 aprilie ca urmare a refuzului repetat al Parlamentului de la Londra de a aproba acordul încheiat de Theresa May cu liderii europeni.

Însă, în lipsa adoptării acordului negociat cu Bruxellesul de către deputații britanici, May va cere o a doua amânare, până în 30 iunie, dar celelalte 27 de ţări UE sunt divizate în privința condițiilor care ar trebui impuse Londrei pentru a accepta acest nou interval.