Brian May, chitaristul trupei Queen, va purta titulatura ”Sir” / Muzicianul a fost înnobilat de regele Charles al III-lea

Brian May, chitaristul trupei Queen, va purta titulatura ”Sir” / Muzicianul a fost înnobilat de regele Charles al III-lea
Sursa foto: Profimedia

Legendarul chitarist Brian May a fost înnobilat de regele Charles al III-lea al Marii Britanii în cadrul unei ceremonii care a avut loc marţi la Palatul Buckingham, informează CNN.

Brian May, membru fondator al trupei Queen, va purta de acum titulatura „Sir”.

În cadrul unei ceremonii care a avut loc marţi, la Palatul Buckingham, chitaristul Brian May a fost înnobilat de regele Charles al III-lea al Marii Britanii.

De acum, membrul fondator al formației Queen, va purta titulatura de „Sir”. Brian May a primit titlul de cavaler pentru contribuțiile în domeniul muzicii şi al acţiunilor caritabile. La ceremonia de la Palatul Buckingham, muzicianul a fost însoțit de Anita Dobson, soția sa, care a făcut parte din distribuția serialului britanic „EastEnders”.

Evenimentul a fost marcat şi pe contul oficial de Twitter al familiei regale britanice printr-o fotografie în care May apare alături de saxofonista YolanDa Brown, care a fost de asemenea înnobilată.

May nu este singurul membru Queen care a primit un titlu regal

În 2020, toboşarul Roger Taylor al trupei Queen, a primit titlul de Ofiţer al Ordinului Imperiului Britanic în 2020. May primise în 2005 și titlul de Comandor al Ordinului Imperiului Britanic.

Brian May, în vârstă de 75 de ani, se numără printre cele peste 1.000 de personalități aflate pe prima listă de distincţii regale de Anul Nou acordate de regele Charles al III-lea şi anunţată în decembrie 2022.

Chitaristul este de asemenea un suporter vocal al drepturilor animalelor şi un critic al vânătorii. În 2010 a înfiinţat o organizaţie care se cheamă Save Me Trust pentru a milita împotriva vânătorii de vulpi şi de bursuci în Marea Britanie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)