Britanicii vor putea solicita unele informații cu privire la cazierul partenerilor, conform unei inițiative legislative

Britanicii vor putea solicita unele informații cu privire la cazierul partenerilor, conform unei inițiative legislative

De luni, unele persoane din Marea Britanie pot cere informații poliției despre eventuale antecedente de violență ale partenerilor lor, conform inițiativei legislative denimite „Legea lui Clare”. Deocamdată, este vorba despre un proiect-pilot, care se desfășoară în câteva zone din Anglia, și ce se va implementa pe întreg cuprinsul regatului, dacă se dovedește a fi un succes.

Proiectul de lege a fost numit după Clare Wood (foto), mama a doi copii, care a fost ucisă de un fost iubit al său, relatează BBC. Conform lui, orice persoană poate solicita informații forțelor de ordine cu privire la eventuale antecedente violente ale partenerului sau partenerei sale. Dacă poliția consideră că solicitantul este în pericol, ar putea să îi relateze care sunt aceste antecedente.

Deși forțele de ordine sprijină inițiativa, unele grupări ce apără persoanele abuzate consideră că Legea lui Clare nu va avea mult succes în a proteja victimele.

Clare Wood a fost ucisă în 2009 de un fost iubit cu antecedente violente. Ea făcuse mai multe plângeri la poliție în legătură cu comportamentul lui. După decesul femeii, tatăl ei a început o campanie în care se cerea ca oamenii să aibă posibilități mai mari de a cunoaște eventuale fapte violente săvârșite de parteneri.