Budapesta: Drapel israelian, ars de militanţi de extremă-dreapta în timpul unui miting

Budapesta: Drapel israelian, ars de militanţi de extremă-dreapta în timpul unui miting
Un drapel israelian a fost ars vineri la Budapesta de militanţi de extremă-dreapta, în cadrul unei manifestaţii de protest a funcţionarilor faţă de decizia Guvernului conservator condus de premierul Viktor Orban...

Un drapel israelian a fost ars vineri la Budapesta de militanţi de extremă-dreapta, în cadrul unei manifestaţii de protest a funcţionarilor faţă de decizia Guvernului conservator condus de premierul Viktor Orban de a pune capăt sistemului de pre-pensionare, informează AFP. Între 2.000 şi 3.000 de manifestanţi – poliţişti, pompieri, soldaţi, vameşi, gardieni de închisori – s-au adunat în faţa Parlamentului pentru a protesta faţă de politica de austeritate a Guvernului.

Sute de militanţi din cadrul a două miliţii de extremă-dreapta, „Pentru un viitor mai bun” şi „Forţele apărării”, apropiate partidului Jobbik, care au fost în atenţia publică recent din cauza manevrelor de intimidare a comunităţii de romi, s-au alăturat manifestanţilor.

Militanţi ai celor două organizaţii au ars un drapel israelian, potrivit unor surse din cadrul poliţiei.

Ultima oră
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)