Bulgaria a trimis în secret 4.200 de tone de arme în Ucraina prin Polonia

Bulgaria a trimis în secret 4.200 de tone de arme în Ucraina prin Polonia
Foto: pixabay.

În primele patru luni de la începutul conflictului ruso-ucrainean, până pe 30 iunie, au fost semnate autorizații pentru exportul de arme bulgare în valoare de un miliard 16 milioane de euro.

Armata ucraineană, sprijinită de Bulgaria

Ministrul bulgar al Economiei interimar, Aleksander Mikhailov, a declarat că țara sa oferă sprijin militar Ucrainei. Este vorba despre 4.200 de tone de arme, notează nova.bg.

„În primele patru luni de la începutul războiului, până pe 30 iunie, au fost semnate autorizații pentru exportul de arme bulgare în valoare de un miliard 16 milioane de euro”, precizează oficialul bulgar.

El a adăugat că are documente pentru a-și dovedi cuvintele, dar nu le-a arătat.

Parlamentul bulgar a aprobat, recent, o decizie de reparare a echipamentelor militare ucrainene la întreprinderile de apărare. În iunie, prim-ministrul Bulgariei a refuzat să furnizeze Ucrainei arme.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
16:16 - Vladimir Putin: Rusia e gata să-și înarmeze aliații din Africa, America Latină și Asia cu cele mai moderne tipuri de arme, folosite deja de mai multe ori în lupte reale
16:10 - Adrian Negrescu: Românii vor să meargă în vacanțe pe litoral, dar ai nevoie de infrastructură și de servicii. Oamenii vor să simtă că banii pe care îi dau la 3-4 stele se traduc în servicii de calitate (VIDEO)
16:08 - Efectele crizei din Rusia: moldovenii şi cetăţenii altor regiuni ex-sovietice părăsesc Rusia cu zecile de mii
15:53 - Vitali Klitschko spune că a fost amenințat de biroul președintelui ucrainean Volodimir Zelenski: „Am fost și rămân ceățean al Ucrainei, nu am alte pașapoarte”
15:37 - Specialiştii militari de la ISW: Putin are două priorităţi în războiul deschis Ucrainei
15:26 - Liberala milionară de la Ministerul Digitalizării. Oana Babagiu are 11 locuințe, dintre care două în Spania, și e asociată la un coafor din Londra, promovat în țară de Ana-Maria Prodan. Legătura cu Rareș Bogdan
15:14 - (UPDATE) Războiul din Ucraina, 15 august: Zelensky i-a demis pe șefii departamentelor Serviciului de Securitate al Ucrainei(SBU) din regiunile Kiev, Lvov și Ternopol.
15:04 - Patrick Mouratoglou, după victoria Simonei Halep de la Toronto: „Nu am mai văzut niciodată o națiune care își susține atât de tare campioana, peste tot în lume”
14:47 - Scriitorul Stephen King despre Trump: „Un sociopat care a încercat să răstoarne democraţia americană”
14:37 - 2.254 de cazuri noi de COVID-19, la circa 9.000 de teste efectuate / Rată de infectare de 7,67 în București