Bulgaria: Un hoţ de cabluri a lăsat Ministerul de Externe fără linie telefonică

Bulgaria: Un hoţ de cabluri a lăsat Ministerul de Externe fără linie telefonică
Ministerul de Externe al Bulgariei a rămas fără linie telefonică pentru mai mult de 24 de ore, după ce o personă care a încercat să fure firele de cupru, a tăiat un cablu, relatează Novinite.com. Incidentul a...

Ministerul de Externe al Bulgariei a rămas fără linie telefonică pentru mai mult de 24 de ore, după ce o personă care a încercat să fure firele de cupru, a tăiat un cablu, relatează Novinite.com.

Incidentul a avut loc duminică noaptea, iar compania de telecomunicaţii BTK lucrează intens pentru a repara problema, sperând că marţi se vor restabili comunicaţiile.

Nodul de reţea telefonică de la Minister este principala conexiune cu bulgarii din ţară şi din străinătate, cu centrul de criză şi cel pentru vize, precum şi cu ambasadele. Liniile prin satelit folosite de misiunile diplomatice în situaţii de urgenţă trec, de asemenea, prin acest nod de reţea.

Din cauza cablului deconectat,luni,  toate comunicaţiile diplomatice au fost făcute prin e-mail, iar acestea au fost şi ele întrerupte de o pană de curent.

Angajaţii Ministerului susţin că întreruperile de curent se întâmplă frecvent, în ultima vreme, şi găsesc drept cauză pentru acest lucru, supraîncărcarea reţelei prin folosirea caloriferelor electrice. Centrala termică a fost oprită din cauza tăierilor cheltuielilor bugetare.

Angajaţii, nu numai că s-au plâns de întuneric şi frig, dar spun că întreruperile de electricitate duc de asemenea la oprirea tuturor sistemelor de securitate din centrele de viza şi criză, în timp ce tăierea cheltuielilor nu permite programe antispam şi antivirus mai noi pentru e-mailul de serviciu.