Busculada de la Mecca: Bilanțul a crescut la 769 de morți și 934 de persoane rănite

Busculada de la Mecca: Bilanțul a crescut la 769 de morți și 934 de persoane rănite
Foto: rfi.ro

Bilanțul busculadei din timpul pelerinajului anual de la Mecca a crescut la 769 de morți și 934 de răniți, potrivit unor date ale ministrului saudit al Sănătății, Khalid al-Falih.

„Ultimele date relevă 769 de morți. Este vorba de o creștere de 52 de morți față de cifrele precedente. Este vorba de cei care au murit în diferite spitale după eveniment”, a precizat ministrul care a adăugat că 934 de persoane sunt rănite, scrie Agerpres.

Sute de mii de credincioși musulmani, supravegheați de un dispozitiv de securitate întărit, încheie sâmbătă marele pelerinaj la Mecca.

Ultima oră
08:36 - Cel mai aglomerat weekend pe litoralul românesc. Surprize în topul celor mai căutate stațiuni: „Cererea este mai mare ca oferta” (VIDEO)
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia